0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Comisia Europeană propune reducerea cu 15% a folosirii gazelor în Europa până în primăvara viitoare
ANRE: Situatia cerereilor de decontare in perioada noiembrie 2021-martie 2022
Rusia pune la grea incercare economia europeana
Speranta moare ultima: Romania poate supravietui la iarna fara gaze din import ?
Suma totală verificată de ANRE și transmisă Ministerului Energiei spre decontare a depășit 1 miliard de lei
FPPG: Taxonomia nu trebuie sa divizeze tarile europene
Ucraina si Moldova vor realiza primele schimburi comerciale de energie cu reteaua europeana
Noi prevederi cu privire la furnizarea de ultimă instanță a energiei electrice
Pretul gazelor sufoca productia de amoniac de la Azomures
OPCOM a lansat  prima licitatie pentru contractarea energiei electrice de catre clientii finali mari

Romelectro, angajamentul de ordine pentru 2017: consolidarea afacerilor si dublarea principalilor indicatori financiari

Posted On 9 aprilie 2017
By : Redactia
Comment: 1
Tag: centrala Burullus Egipt, CET Iernut, Cristian Secosan, Energomontaj, proiecte internationala, Romelectro, Transelectrica

Intre putinele companii cu capital privat romanesc care reusesc sa mai activeze si pe pietele internationale, candva de traditie pentru Romania, grupul Romelectro deschide perspective de invidiat si mai ales de urmat si pentru alte societati din domeniul energetic, care nu vad mai departe de granitele nationale. Pentru ca de 27 de ani incoace, proiectele de anvergura in sistemul energetic romanesc lipsesc aproape cu desavarsire, in ciuda faptului ca detineam integral, de la faza de proiectare si pana la cea de executie, intregul ansamblu de mecanisme necesare, Romelectro s-a vazut obligata sa se reorienteze catre pietele straine, acolo unde concurenta este una extrem de acerba. Desigur, nu mai putem discuta despre un leadership, asa cum se intampla in urma cu peste 30 de ani, cand Romania construia complexuri industriale in zona Golfului, de la zero: fabrici de ciment, combinate chimice, centrale electrice etc, dar faptul ca Romelectro reuseste sa fie parte contractanta in proiecte energetice de anvergura dovedeste ca inteligenta romaneasca poate avea inca valoare.

Mai mult decat atat, Romelectro isi propune un obiectiv extrem de greu de atins, respectiv acela de a deveni un hub de firme romanesti pe pietele internationale, dat fiind faptul ca in economia romaneasca inca mai functioneaza firme capabile sa joace un rol important pe pietele internationale. “In functie de client si oferta atragem alaturi de noi nu numai firmele din grup, dar si multe alte firme cu capabilitati de proiectare, fabricatie, constructii, executie, montaj, punere in functiune. Aceasta politica ne permite sa ne extindem in pietele adiacente, cum ar fi piata de petrol, gaze si apa“, daclara la o intalnire cu presa Cristian Secosan, director general al grupului Romelectro. Prin comparatie am aminti ca si in domeniul nuclear am detine o pozitie asemanatoare, motiv pentru care continuarea Programului nuclear este o necesitate pentru Romania.

Sigur, grupul Romelectro este departe de a se compara cu gigantii economici occidentali care stapanesc piata de profil mondiala. Faptul ca reuseste insa sa devina partenerul acestor giganti este cu siguranta un castig. Exemplul cel mai relevant in acest sens este cel legat de constructia centralei Burullus din Egipt, unde Romelectro deruleaza un contract de executie alaturi de SAEM Energomontaj, o alta companie romaneasca cu traditie in pietele Orientului. Ar trebui sa mentionam ca Egiptul are in constructie trei termocentrale pe gaze in condensatie care vor fi cele mai mari din lume, respectiv 4800 MW fiecare. Prin comparatie, aceste centrale vor produce cam jumatate din consumul anual al Romaniei.

Din fericire au inceput sa apara cateva lucrari de investitii si in sectorul energetic romanesc, unde Romelectro este deja prezent:

– statia electrica Bradu (400/220/110/20 kV), apartinand CNTEE Transelectrica, una dintre cele mai mari din sistemul electroenergetic national. Axul de 400kV Anina – Resita – Portile de Fier, din care linia Anina – Resita este finalizata, lucrare importanta pentru consolidarea Sistemului Electroenergetic National (SEN), de inchidere a inelului de 400kV, esentiala pentru interconexiunea cu Serbia;

– -hidrocentrala Stejaru, ce insumeaza o putere instalata de 210MW Proiectul de reabilitare integrala a centralei;

– amenajarea hidroenergetica pe raul Jiu, pe sectorul Livezeni – Bumbesti, care mai cuprinde doua centrale – CHE Dumitra, CHE Bumbesti – si o microhidrocentrala la Livezeni. Acest proiect necesita solutii de mare tehnicitate, precum evacuarea puterii de la CHE Dumitra, printr-un cablu submersibil ce trece prin galeria de aductiune de la centrala, pana la barajul Livezeni, pe o lungime de 7 km.

– termocentrala Iernut – grup nou pe gaze in ciclu combinat, de 430MW, cel mai mare proiect nou de energie electrica promovat si demarat de o firma de stat dupa 1989 (Romgaz).

Ca o concluzie, Romelectro, cel mai mare contractor general de proiecte complexe de energie cu capital autohton, a incheiat anul 2016 cu un profit de circa 1 milion de euro, la o cifra de afaceri de peste 50 milioane de euro (cifre neauditate). Pentru acest an, compania isi propune consolidarea afacerilor in calitate de contractor general, atat pe piata interna, cat si internationala, si o dublare a principalilor indicatori financiari.

Cristian Secosan, director general Grupul ROMELECTRO: “Anul 2016 a fost unul bun pentru ROMELECTRO, am continuat re-ingineria interna, am accelerat actiunile de expansiune pe piete externe, astfel incat afacerile in 2017 vor fi semnificativ mai mari fata de anul trecut. Pe piata externa suntem prezenti in Kosovo si Egipt, unde am infiintat cate o sucursala, si in Arabia Saudita, unde am infiintat o filiala la care suntem actionar majoritar. Incercam sa ne stabilizam cat mai bine in anumite regiuni de pe glob, unde sunt proiecte pe profilul nostru, iar apoi sa ne extindem. In privinta pietei interne, aceasta inca sufera din lipsa marilor investitii in sectorul energetic. In afara de proiectul Romgaz de la Iernut (licitatie pe care am castigat-o anul trecut si la care deja am inceput proiectarea), investitiile in sector s-au redus simtitor incepand cu anul 2009.”

Grupul ROMELECTRO este cel mai important contractor general cu capital integral romanesc. Din Grup fac parte:

Romelectro SA, investitor si dezvoltator de proiecte complexe de energie, producere (termo, hidro, regenerabile), transport si distributie ale energiei electrice, precum si de proiecte de infrastructura si din industriile neenergetice.

ISPE, Institutul de Studii si Proiectari Energetice. Infiintat in anul 1949 cu misiunea de a realiza ingineria pentru planul national de electrificare, ISPE a fost proiectantul general al Sistemului Energetic National din Romania, de la concept, la ingineria de detaliu, pentru toate termocentralele, statiile si liniile electrice si sistemul in ansamblu.

CELPI – contractor de productie, montaj si testari mecanice a structurilor metalice pentru stalpi de energie electrica si telecomunicatii.

Electromontaj Carpati Sibiu – contractor de lucrari de montaj instalatii electrice si de automatizare.

Romelectro Arabia LLC, entitate privata juridica saudita, la care Romelectro SA este actionar majoritar, prin care Grupul actioneaza in Regatul Arabiei Saudite si in alte tari din Golf.

Romelectro mai are doua sucursale, Romelectro Egypt Branch si Romelectro Kosovo Branch, infiintate pentru derularea contractelor de executie adjudecate in aceste tari.

 

Articole pe aceeasi tema

  • Linia electrica Cernavoda-Stalpu se construieste cu materiale de fabricatie romaneascaLinia electrica Cernavoda-Stalpu se construieste cu materiale de fabricatie romaneasca
  • EximBank sustine afacerile Romelectro printr-o facilitate de 150 de milioane de lei pentru proiecte in tara si in strainatateEximBank sustine afacerile Romelectro printr-o facilitate de 150 de milioane de lei pentru proiecte in tara si in strainatate
  • Romelectro e pe val: a mai prins un contract de retehnologizare a unei statii Transelectrica, in valoare de 23 milioane euroRomelectro e pe val: a mai prins un contract de retehnologizare a unei statii Transelectrica, in valoare de 23 milioane euro
  • Romelectro a castigat contractul pentru modernizarea statiei Transelectrica de la MedgidiaRomelectro a castigat contractul pentru modernizarea statiei Transelectrica de la Medgidia
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Sfarsitul nu-i aici: apar primele dileme dupa liberalizarea pietei de gaze

Next Story

Transelectrica are de recuperat creante in valoare de 53,4 milioane lei

Articole pe aceeasi tema

Ucraina si Moldova vor realiza primele schimburi comerciale de energie cu reteaua europeana

Posted On 28 iunie 2022
, By Redactia
0

Se deblocheaza banii din Fondul de Modernizare: Romania primeste in prima faza 1,4 miliarde de euro

Posted On 8 iunie 2022
, By Redactia

150 de milioane de euro pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de transport și de distribuție energie transfrontaliera

Posted On 3 mai 2022
, By Redactia

One Comment

  1. Iovan 1 mai 2017 at 09:53 Reply

    Deci voi sunteti mafiotii care distrug Defileul Jiului, si va mai si laudati!
    http://www.romaniacurata.ro/campanie-de-exterminare-a-jiului-superior/

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

  O nouă lumină pentru stânele din Munții Căpățânii

Posted On 8 august 2022

Prețul gaor naturale a atins nivelul record de 200 euro/MWh, mult mai repede decât arătau prognozele la începutul verii

Posted On 2 august 2022

Putin joaca sah cu Europa din pozitia nebunului

Posted On 21 iulie 2022

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

Si redactia si presa in general au prea...

Posted On 21 iulie 2022

Buna ziua, pentru blocurile care au...

Posted On 20 iulie 2022

Da stimabililor este timpul sa trecem a...

Posted On 9 iulie 2022

Publicitate









PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Programul Casa Verde Fotovoltaice a incremenit inca de la lansare

Programul Casa Verde blocat de incompetenta: 45.000 de dosare depuse, probabil 2.000 aprobate

ANRE simplifica procesul de racordare la retelele electrice de interes public

Reciclarea uleiului alimentar uzat. Care sunt pașii de urmat

Cum functioneaza si care sunt beneficiile turbinelor eoliene casnice

Video

Gala aniversara 10 ani de Energy Center - 10 iunie 2021

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Racordarea gratuită la gaze se face fără studiu de impact. Care sunt riscurile

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Gala Premiilor Energy-Center.ro, editia a III-a

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.