0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
ANRE a trimis spre decontare, in baza plafonarii, peste 11 miliarde de lei
Ucraina importă gaze din Europa prin Moldova
Rafinăria Petromidia a revenit la capacitate optimă de operare
Statul mai pompează 435 de milioane de lei in CE Oltenia
Mai bine pentru consumatori, mai complicat pentru furnizori
Comisia Europeana reimpacheteaza masurile de sprijin pentru trecerea industriei catre energia verde cu ajutoare de stat
Bulgaria, țară dependentă total de importul de gaze, își consolidează poziția pe piața balcanică
Afacerile E-acumulatori cresc puternic pe fondul cererii de sisteme fotovoltaice
ANRE a aprobat spre decontare pentru furnizorii de energie si gaze peste 10 miliarde de lei
Semn bun, companiile romanesti de servicii energetice incep sa prinda contracte

20 de probleme cu caloriferele si rezolvarea lor

Posted On 17 ianuarie 2021
By : Redactia
Comment: 0
Tag: aerisirea caloriferului, echilibrarea hidraulica, instalatia de incalzire, probleme cu functionarea caloriferului

Reproducem in randurile ce urmeaza cateva sfaturi ale specialistilor in ceea ce priveste buna funationare a caloriferelor pe timp de iarna. Mai jos va prezentam 20 dintre cele mai frecvente intrebari (inclusiv raspunsurile la acestea), pentru cei care se confrunta cu defectiuni ale caloriferelor, un articol preluat de pe blogul de instalatii .

  1. Caloriferul nu se incalzeste. Am probleme cu caloriferele!

In cazul in care unele calorifere functioneaza corespunzator, in timp ce altele nu se incalzesc, problema cu caloriferele poate fi legata de echilibrarea hidraulica a acestora. Rezolvarea poate fi prin actionarea robinetului caloriferului, sau daca acesta nu exista, se poate monta unul.

  1. Caloriferul demontat creeaza probleme

Daca ai demontat un calorifer, iar acum intâmpini dificultati, atunci anumite parti din instalatie au fost montate incorect.

Din cauza posibilelor complicatii, nu sunt recomandate reparatiile pe cont propriu si va fi nevoie sa apelezi la un instalator specializat.

  1. Mutarea unui calorifer cauzeaza probleme in instalatie

Atunci când muti un calorifer, si opteazi pentru extinderea tevilor in loc de a le deplasa cu totul, atunci nu ar trebui sa intâmpini probleme.

Totusi, din cauza distantei la care se afla caloriferul, cu cât va fi mai departe, cu atât se va incalzi intr-un timp mai lung. Tine cont de faptul ca daca caloriferul nu se incalzeste la fel de repede ca si celelalte atunci centrala va porni si se va opri mai des.

Pentru aceste probleme iti recomand sa apelezi la un instalator.

  1. Ce se poate intâmpla daca mut un calorifer

La mutarea caloriferului, este bine daca poti mentine ca pozitie de montaj locul de sub geam. In acest fel, eviti formarea de condens, mucegai sau alte problem care pot aparea.

Cumpara: teava de cupru pentru calorifere

  1. Ce pot face daca am zgomot in calorifer

Daca ai probleme cu un calorifer zgomotos, acest lucru se poate intâmpla din cauza acumularii de aer in sistem, din mai multe motive.

Unul dintre motive poate fi faptul ca sistemul de incalzire necesita o curatare sau faptul ca intre aer prin anumite locuri. Daca scade presiunea centralei termice, poti identifica locurile pe unde curge apa folosind metoda hartiei pentru calorifere.

Intotdeauna este recomandat sa apelezi la un instalator care sa verifice si sa curete intreaga instalatie.

  1. Cum pot opri aerul sa patrunda in calorifer

Raspunsul la aceasta intrebare se afla in paragraful de mai sus, ‘Ce pot face daca am zgomot in calorifer’, insa o alta optiune este de a avea un aerisitor automat.

Care este sensul de deschidere al robinetului de calorifer? In mod normal, robinetul de calorifer se inchide in sensul acelor de ceasornic si se deschide in sens invers acelor de ceasornic.

Citeste: 7 Pasi pentru a afla cum aerisesti caloriferul

  1. Caloriferul a inceput sa curga

Daca problema se refera la un calorifer care curge sau un calorifer care picura, atunci singura optiune este de a inchide caloriferul de la robinet si de a chema cât de curând un instalator. Trebuie vazut pentru caloriferele de fonta sau aluminium daca trebuie stranse niplurile, sau inlocuite garniturile. Sau daca este vorba de o fisura a caloriferului.

  1. Cum pot preveni ruginirea caloriferului

Pentru a preveni ruginirea caloriferului si a prelungi durata sa de viata, este recomandat sa utilizezi o substanta chimica de protectie pe care sa o introduci in sistemul de incalzire.

Pentru baie, este bine de stiut ca daca nu ai o fereastra prin care sa ventilezi periodic spatiul, este foarte posibil sa apara rugina pe caloriferul de baie.

  1. Incalzirea caloriferului dureaza prea mult

In cazul in care un calorifer se incalzeste prea greu, in timp ce altele functioneaza corespunzator, atunci va trebui sa te ocupi de echilibrarea hidraulica a acestora prin a da mai incet caloriferul cel mai fierbinte si a-l verifica apoi pe urmatorul ca si temperatura.

  1. Caloriferul se incalzeste prea mult

Daca caloriferul se incalzeste prea mult, asigura-te ca micsorezi temperatura acestuia cu ajutorul robinetului termostatic.

Caloriferul tau nu are inca robineti termostatici? Cumpara acest set: Set Robineti Termostatici Giacomini

In cazul in care caloriferul nu are robinet, poti monta unul. Uneori caloriferul se poate incalzi prea mult din cauza unui termostat de camera defect care trebuie inlocuit. Incearca de asemenea sa micsorezi temperatura pe tur din centrala termica.

  1. Robinetul caloriferului curge, sau robinet calorifer defect

Daca intâmpini o problema cu un calorifer al carui robinet curge, atunci este recomandat sa strângi mai mult robinetul. Este recomandat sa rotesti robinetul in sensul acelor de ceasornic. Insa in unele cazuri mai rare, acest lucru poate duce la agravarea defectiunii si necesitatea de a apela de urgenta la un instalator.

  1. Caloriferul s-a desprins de pe perete

In cazul in care caloriferul s-a desprins de pe perete, in majoritatea cazurilor nu este sigur sa il montezi la loc. Acest lucru se putea intâmpla din cauza unei probleme a suporturilor sau a suruburilor infiletate deficitar. Problema poate fi inclusiv de la rezistenta peretelui pe care caloriferul este montat. Este recomandat sa chemi un instalator pentru a verifica daca peretele este sigur pentru caloriferul respectiv.

Pentru peretii de rigips, este recomandat sa fie montata o intaritura de lemn in spate, pentru a sustine greutatea caloriferului.

  1. Cum aerisesc caloriferul

Pentru a face aerisirea caloriferelor, singura optiune este de a actiona aerisitorul. Daca nu iese aer sau apa, poate fi din cauza tipului de sistem sau din cauza unor probleme mai grave. Este recomandat sa apelezi la un instalator pentru a rezolva aceasta problema cu caloriferul.

  1. Cum echilibrez hidraulic caloriferele

Pentru problemele cu echilibrarea hidraulica, este recomandat ca cel mai fierbinte calorifer sa fie dat mai incet cu o tura sau doua de robinet, apoi sa treci la urmatorul calorifer fierbinte, pâna când cel mai rece calorifer incepe sa se incalzeasca. In acest fel permitem debitului de agent termic sa ajunga chiar si pâna la cele mai indepartate calorifere.

  1. Cum opresc o scurgere la un robinet de calorifer

4 din 5 cazuri in care exista o scurgere sub robinetul caloriferului sunt rezolvate prin strângerea acestuia. Daca anterior robinetul a fost strâns prea mult si acum nu mai poate fi actionat, trebuie sa apelezi la un instalator care sa verifice si sa goleasca instalatia pentru a repara scurgerile in cazul acestor probleme specifice.

  1. Ce efect are diametrul tevilor asupra caloriferului

Montarea unor tevi cu un diametru mai mic scade costurile si accelereaza procesul de incalzire, insa poate cauza de asemenea probleme deoarece debitul este restrictionat si predispus la blocaje. O instalatie cu tevi mai inguste trebuie mentinuta curata pentru o buna circulatie a apei.

Citeste: De Ce Am Caloriferul Rece Jos? Poate Ai Un Calorifer Infundat?

  1. Cum procedez pentru a repara un calorifer care curge

Daca ai un calorifer spart sau care curge, atunci robinetul acestuia poate fi oprit pentru a rezolva problema. Nu deschide aerisitorul si asteapta o ora pentru ca scurgerile sa scada datorita diminuarii presiunii apei si a intrarii aerului in calorifer, creând astfel un efect de neutralizare.

  1. Cum sa opresc caloriferul si sa il demontez de pe perete pentru a varui

Este in regula daca doresti sa opresti robinetul caloriferului si in acelasi timp sa il demontezi de pe perete. Este foarte important sa te asiguri ca incaperea nu va fi prea rece si ca robinetul caloriferului sa nu se deschida singur. Si este recomandat sa montezi niste dopuri pentru a rezolva aceasta problema.

  1. Cum pot face caloriferul sa functioneze mai bine

Pentru a te asigura ca caloriferul functioneaza la parametri optimi, este recomandat sa te asiguri ca apa din calorifer este curata. De asemenea, poti utiliza o substanta chimica potrivita pentru instalatia termica astfel incât sa obtii cele mai bune rezultate. Este foarte important sa citesti eticheta produsului pentru a fi sigur ca ai substanta chimica corespunzatoare.

  1. De ce caloriferul este cald sus si rece jos?

Daca caloriferul este cald in partea de sus si rece in partea de jos, atunci cel mai probabil este vorba despre pompa de incalzire. Aceasta va trebui reparata sau inlocuita. Alte posibile probleme pot fi aerisirea caloriferelor si echilibrarea hidraulica a caloriferelor.

Blog de instalatii

Articole pe aceeasi tema

  • Sfaturi pentru intretinerea centralei termice. In ce situatii nu este necesara interventia unui centru serviceSfaturi pentru intretinerea centralei termice. In ce situatii nu este necesara interventia unui centru service
  • <!--:ro-->Inainte de a contesta gazele de sist e cazul sa stim ce sunt acestea si ce riscuri presupune exploatarea<!--:--><!--:en-->Before Fighting Against Shale Gas, We Should Know What It Is<!--:-->Inainte de a contesta gazele de sist e cazul sa stim ce sunt acestea si ce riscuri presupune exploatareaBefore Fighting Against Shale Gas, We Should Know What It Is
  • Virgil Popescu: Până în prezent s-au plătit 493,4 milioane lei pentru sprijinirea marilor consumatori de energieVirgil Popescu: Până în prezent s-au plătit 493,4 milioane lei pentru sprijinirea marilor consumatori de energie
  • <!--:ro-->Oradea sparge gheata in sistemul centralizat de incalzire cu o investitie de peste 100 milioane euro<!--:-->Oradea sparge gheata in sistemul centralizat de incalzire cu o investitie de peste 100 milioane euro
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Se face lumina asupra avariei din 8 ianuarie? Transelectrica arata ca este primul incident de acest fel din Europa continentala

Next Story

Nici in Bloomberg sa nu mai crezi. Daca nu este naturala, cresterea pretului la gaze si energie trebuie sa fie artificiala si bazata pe fake news?

Articole pe aceeasi tema

0

Sfaturi pentru intretinerea centralei termice. In ce situatii nu este necesara interventia unui centru service

Posted On 20 martie 2019
, By Redactia

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

ANRE a trimis spre decontare, in baza plafonarii, peste 11 miliarde de lei

Posted On 7 februarie 2023

Studiu Deloitte: Tranziția spre economia verde poate crea 300 de milioane de noi locuri de muncă la nivel global până în 2050 și poate contribui la diminuarea decalajului de dezvoltare dintre regiuni și continente

Posted On 7 februarie 2023

Ucraina importă gaze din Europa prin Moldova

Posted On 7 februarie 2023

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

Chiritoiu, de mult ar fi trebuit "rotit"...

Posted On 20 ianuarie 2023

ERATA...am gresit: corect este...

Posted On 11 ianuarie 2023

dl. Ciprian, multumesc pt....

Posted On 10 ianuarie 2023

Publicitate

autocitiri.ro







PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Finanțarea pentru investiții în eficiența energetică generată de sistemele fotovoltaice pot ajunge până la suma de 500.000 de euro

Reglementare ANRE: consumatorii care se racordează la rețeaua electrică își pot achiziționa echipamentele pe cont propriu, ulterior distribuitorul va achita contravaloarea lor

Cum se facturează consumul de energie începând cu 1 ianuarie 2023. Se ia în calcul consumul de energie electrică realizat în luna pentru care se efectuează facturarea.

Răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări despre facturile la energie și autocitiri

Material informativ ACUE Cum poate varia prețul plafonat al energiei electrice în funcție de consumul tău lunar

Video

Gala aniversara 10 ani de Energy Center - 10 iunie 2021

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Racordarea gratuită la gaze se face fără studiu de impact. Care sunt riscurile

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Gala Premiilor Energy-Center.ro, editia a III-a

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.