0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Transelectrica continua modernizarea statiilor electrice de transformare in zona Moldovei
Se clatina Nord Stream 2? 18 companii de servicii nu mai lucreaza la proiect
Razvan Nicolescu despre gazele din Marea Neagra: cine va cumpara acolo trebuie sa aiba cel putin 3 miliarde de euro in buzunar
Pace intre Consiliul Concurentei si Hidroelectrica
Nuclearelectrica continua sa creada in investitia la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda
Restart Energy continua investitiile in energie regenerabila: 30 milioane dolari intr-un proiect solar de 45 MW in Salaj
A mai cazut o stea, Rafinaria “Steaua Romana”
Conferința „Instrumentele Consiliului Mondial al Energiei pentru evaluarea tranziției în energie” :România în context european“
Termocentrala Rovinari risca sa se opreasca din lipsa de carbune
Transelectrica a iesit pe profit si in 2020

Centralele electrice nu otravesc pe nimeni, mai mult pot fi cea mai curata forma de producere a energiei

Posted On 20 februarie 2018
By : Redactia
Comment: 1
Tag: centrale electrice, centrale pe gaze, incalzirea locuintei, instalatia electrica, randament centrale electrice, spatiul de incalzit

Dupa declaratia de ieri a unui celebru avocat care gestioneaza o celebra regie falimentara, conform careia centralele de apartament „atravesc populatia cu noxe” simtim nevoia sa ne intoarcem asupra rolului centralelor de apartament in viata cotidiana a familiilor din Romania si sa demonstrat domnului avocat ca otravirea vine din cu totul alta parte. Redam mai jos un articol din Concept Casa care merita toata atentia.

Centrala termica este parte a confortului oricarei locuinte moderne. In ziua de astazi este de neconceput sa nu ai apa calda curenta si caldura iarna. Este o masura a civilizatiei si a progresului pentru care ne straduim si muncim, pentru care ne dorim o viata mai buna, de calitate. Evident, nu peste tot sunt elementele necesare care sa ne ajute. Exista foarte multe localitati neracordate la gaze naturale sau zone din marile orase. De asemenea, localitatile din jurul oraselor mari, unde s-au construit foarte multe locuinte noi nu au fost in acelasi timp si racordate la utilitatile publice specifice unei zone urbane. S-a construit mai repede decât s-a modernizat. De aceea, in foarte multe case sau apartamente este nevoie de centrale electrice pentru asigurarea apei calde si a caldurii. Iata cateva elemente de care trebuie sa tinem seama atunci cand luam decizia de a ne instala o centrala.

Avantajele centralei termice electrice 

– Centralele termice electrice sunt centrale care folosesc energie curata, electrica. Ele pot sa fie alimentate cu energie electrica eoliana, care este o sursa sustenabila, spre deosebire de gaze unde resursele pamântului sunt epuizabile.

– Centrala electrica nu polueaza precum o centrala pe gaze care, chiar si in condensatie fiind, elimina noxe periculoase pentru mediu.

– Centralele electrice incalzesc incaperea mult mai rapid decât centralele pe gaze. Capacitatea lor de a genera apa calda si caldura este mult mai rapida decât in cazul centralelor cu gaz sau peleti, De aceea, foarte multe echipamente de incalzit apa sunt numite “instanturi”.

– O centrala electrica are un randament foarte bun. De exemplu, Centrala Termica Ecotermal are un randament de 99,3%. Centralele electrice sunt echipate cu releu de control, zgomotul este inexistent iar intretinerea este extrem de usoara. De asemenea, acestea sunt niste centrale electrice ieftine fata de cele pe gaz si mai ales fata de cele cu peleti sau material lemnos.

Cum sa alegi centrala electrica

Centrala termica electrica se alege asa cum se alege si centrala pe gaze, prin masuratori. Mai ales daca vorbim de case unde suprafetele variaza si nevoile de incalzire pot varia pe parcursul anilor (ex: se va transforma mansarda din spatiu de depozitare in camera de joaca pentru copii), este bine sa urmam câtiva pasi obligatorii care sa duca la alegerea corecta a centralei electrice.

De ce este bine sa ii urmam indeaproape? Centrala electrica, aleasa incorect, poate sa genereze costuri de incalzire mai mari si costuri de punere in functiune mai mari.

  1. Masurati cubajul incaperilor pe care urmeaza sa le incalziti

Pâna la alegerea centralei termice mai este mult. Intâi de toate trebuie masurata suprafata camerei, mai exact trebuie sa stim câti metri cubi are. Calculam apoi nevoia de kilocalorii si transformam in wati. Astfel, adunând numarul de wati ai tuturor incaperilor, putem sa ne dam seama exact si câte calorifere trebuiesc si ce putere trebuie sa aiba centrala. 

  1. Verificati si, la nevoie, updatati instalatia electricaIntr-o lume in care incalzirea globala este mai mult decât evidenta, centralele termice electrice sunt o solutie de viitor, nepoluanta, sustenabila si o alegere potrivita pentru confortul oricarei case.
  2. Un lucru mai putin stiut de catre cei care doresc sa instaleze o centrala electrica, este ca o centrala cu puterea de 9W sau mai mare are nevoie de curent trifazic. Ea nu merge la 2,20 ci la 3,80Watt, iar locuintele sunt cu 2,20W. De aceea, inainte de a achizitiona o centrala electrica cu putere mai mare de 6W trebuie sa verificati instalatia electrica si sa faceti modificarile necesare. Exista centrale duale, care au si puterea de 6W si putere de 9W, insa, daca este comutata pe 9W si nu este legata la priza de 3,80, va functiona tot cu 2,20, deci tot cu putere de 6W.

Articole pe aceeasi tema

  • Cine ghiceste care va fi viitorul carbunelui in energetica romaneasca?Cine ghiceste care va fi viitorul carbunelui in energetica romaneasca?
  • Cum putem economisi energie si reduce factura la incalzire prin cateva metode simple?Cum putem economisi energie si reduce factura la incalzire prin cateva metode simple?
  • In ciuda OUG 114, furnizarea de energie electrica poate fi o afacere rentabila, depinde daca stii cum s-o gestioneziIn ciuda OUG 114, furnizarea de energie electrica poate fi o afacere rentabila, depinde daca stii cum s-o gestionezi
  • Aproape 9% din populatia statelor UE nu dispune de mijloacele necesare pentru incalzirea locuinteiAproape 9% din populatia statelor UE nu dispune de mijloacele necesare pentru incalzirea locuintei
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Conform ANRM, peste doi sau trei ani ne-am putea dubla productia de gaze naturale. Intrebarea este ce vom face cu surplusul ?

Next Story

Cum ne-am asternut asa dormim: in cativa ani ramanem fara petrol, dar nici gazele nu mai sunt in totalitate ale Romaniei

Articole pe aceeasi tema

1

Frigul şi întunericul din Texas arată cum va fi viitorul verde al omenirii

Posted On 22 februarie 2021
, By Redactia
1

Cine ghiceste care va fi viitorul carbunelui in energetica romaneasca?

Posted On 16 iunie 2020
, By Redactia
0

Cum putem economisi energie si reduce factura la incalzire prin cateva metode simple?

Posted On 19 ianuarie 2020
, By Redactia

One Comment

  1. Raluca 25 septembrie 2018 at 12:36 Reply

    Foarte bun articolul, multumesc pentru recomandare.

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

O noua eticheta energetica pentru aparatele de uz casnic

Posted On 28 februarie 2021

Si asa s-a pus cruce mineritului din Romania? Avem aur foarte mult. Il vindem, il ia Banca Nationala, ne facem inele, ghiuluri.

Posted On 28 februarie 2021

Cum alegem intre un cuptor de coacere pe gaze si unul electric

Posted On 27 februarie 2021

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

Posted On 18 septembrie 2012

Transelectrica se întărește și SMART-UL...

Posted On 27 februarie 2021

"Constructia reactoarelor 3 si 4 de la...

Posted On 25 februarie 2021

Romelectro este lider de asociatie,...

Posted On 25 februarie 2021

Publicitate



Cariera in Romania

PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

O noua eticheta energetica pentru aparatele de uz casnic

Cum alegem intre un cuptor de coacere pe gaze si unul electric

Incep sa apara oportunitati pentru investitii in energie regerabila

Cum arata clasamentul ofertelor de furnizare energie electrica. Primele pozitii conform comparatorului ANRE

Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice se modifica din nou. Acces mai facil la finantare

Video

Viorel Tudose: Furnizorii de energie trebuie sa lase forta si aroganta la o parte. Consumatorul trebuie respectat

Viorel Tudose, Getica 95: Liberalizarea pietei de energie s-a facut la masa bogatilor, consumatorul nu a fost informat si educat

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Interviurile Energy-Center: Viorel Tudose, Getica 95: Degeaba vii in piata cu sume mari de bani daca nu ai capitalul uman

Interviurile Energy-Center: Viorel Tudose, Getica 95: dupa liberalizarea pietei batalia pentru consumatorii casnici va fi foarte mare

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.