Hidroelectrica atrage ca un magnet clienti pentru Consiliul de Supraveghere
Tendinta manifestata de ceva vreme pe piata munci, in sensul in care tot mai multi se indreapta catre sectorul de stat se constata si in cazul Hidroelectrica, vedeta sistemului energetic romanesc. Iata ce ne spune Ministerul Economiei:un numar de 84 de candidati au aplicat pentru cele sase pozitii de membru in Consiliul de Supraveghere al Societatii de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. Ministerul Energiei, in calitate de autoritate publica tutelara, a selectat compania TRANSEARCH International S.R.L. pentru a-l asista in acest proces de recrutare.Pana la finalul perioadei-limita de depunere a dosarelor, 20 octombrie 2016, au aplicat un numar de 84 de candidati la concursul de recrutare pentru cele sase pozitii din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Procesul de recrutare a fost lansat la data de 21 septembrie 2016.
“Avem 14 candidati pe loc pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica. 84 de specialisti s-au inscris la selectia organizata de Ministerul Energiei si vreau sa le multumesc. Nimic nu poate fi schimbat fara hotararea de a te lupta cu sistemul si cutumele lui. Ni s-a reprosat mereu ca nu am schimbat oameni mai repede si mai brutal, dar o astfel de practica ar fi fost atat ilegala, cat mai ales lipsita de profesionalismul necesar. Faptul ca avem 84 de candidati pentru Consiliul de Supraveghere de la Hidroelectrica este un semn de speranta si o dovada ca in viitorul apropiat, influenta nefasta a unor oameni care nu au facut altceva decat sa traga sforile este pe sfarsite”, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
In urma procesului de selectie, desemnarea membrilor in Consiliul de Supraveghere se face de catre Adunarea Generala a Actionarilor Societatii, la propunerea actionarilor.Hidroelectrica este cea de-a patra companie pentru care Ministerul Energiei a asigurat concursuri de recrutare in conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice. Pana acum au fost selectate Consilii de Supraveghere sau de Adminstratie pentru Complexul Energetic Oltenia, Societatea de Administrare a Participatiilor in Energie S.A si S.C. Oil Terminal SA.
Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. este o societate pe actiuni a carui capital social este detinut de statul roman prin Ministerul Energiei in proportie de 80,06% şi de „Fondul Proprietatea” S.A. in proportie de 19,94%. Domeniul principal de activitate este productia de energie electrica in hidrocentrale, vanzarea de energie electrica, realizarea de servicii de sistem pentru Sistemul Energetic National. Compania are in componenta sa un numar de 7 (sapte) sedii secundare, cu statut de sucursala, fara personalitate juridica, o filiala, Hidroelectrica SERV S.A. al carei scop este asigurarea de servicii de reparatii si o societate cu raspundere limitata cu sediul in Belgrad, Hidroelectrica Trading D.o.o. Belgrad, avand ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice.
La sfarsitul anului 2015, Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. a inregistrat o cifra de afaceri de 3.183.339.739 lei; numarul mediu de salariati era de 3.448 persoane, iar energia totala produsa a fost de 15.839.626 MWh/an.