0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
wpd România accelerează investițiile în eolian onshore și fotovoltaic
In viziunea Concurentei, solutia pentru preturile mari la energie este taxarea producatorilor
Nofar Energy cumpara un parc fotovoltaic in Giurgiu si anunta investitii de 300 mil euro
In plina criza energetica, Electrica isi schimba conducerea
Unitatea 1 de la Cernavoda intra in programul de oprire planificata
Bulgaria si Grecia au inaugurat proiectul unității plutitoare offshore pentru stocare și re-gazeificare de la Alexandroupolis
150 de milioane de euro pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de transport și de distribuție energie transfrontaliera
Cu rabdare ii ajungem: preturile carburantilor sunt inca mai mici in Romania fata de media europeana
Gazprom strange cureaua
Scurt si la obiect: profitul Gazprom in 2021 a fost de 29 miliarde de dolari

HORNBACH: Automatizarile SMART home castiga tot mai mult teren – iluminatul inteligent si securitatea locuintei, cele mai cerute

Posted On 27 aprilie 2020
By : Redactia
Comment: 0
Tag: automatizare inteligenta, produse smart, securitate inteligenta pentru locuinte, smart home, sonerii inteligente
  • Care sunt cele mai solicitate sisteme destinate securitatii locuintei
  • Iluminatul inteligent – Confort sporit, facturi mai mici si grija pentru mediul înconjurator

 Sistemele de automatizare destinate caselor inteligente castiga tot mai mult teren în preferintele clientilor, mai ales în contextul în care, astazi, cu totii suntem conectati la “the Internet of Things” si cea mai mare parte din activitatea zilnica are loc în mediul online, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri de materiale de constructii si gradinarit de pe plan local. Astfel, conform datelor companiei, daca în urma cu 5 ani pe rafturile magazinelor sortimentul produselor destinate SMART Home era foarte mic, astazi acesta ocupa un procent important.

,,Dorinta de a sti mereu ce se petrece în jurul nostru, de a eficientiza toate procesele ce ne înconjoara si de a obtine o reducere a costurilor alaturi de mai mult timp liber a adus cu sine o crestere tot mai mare a interesului pentru sistemele ce transforma locuinta într-una inteligenta”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach.

Potrivit reprezentantului companiei, cele mai cerute sisteme destinate caselor inteligente sunt cele menite sa automatizeze monitorizarea si siguranta locuintei, alaturi de cele create pentru controlul iluminatului ambiental.

Securitate inteligenta pentru locuinte

În ultimii 5 ani, piata produselor de securitate de tip SMART a cunoscut o crestere semnificativa datorita dorintei romanilor de a proteja atat familia, cat si bunurile din locuinta. Astfel, aceste sisteme au rolul de a preveni eventualele neplaceri, dar si de a transmite alerte în cazul unui incident.

“Cand vine vorba de criteriile de alegere a unui sistem de securitate SMART, principalele aspecte luate în calcul de clienti sunt dimensiunile locuintei, bugetul alocat acestei investitii, marca produselor dorite si recomandarile primite la raft”,  a subliniat Mugurel-Horia Rusu.

Cele mai cumparate produse SMART destinate sigurantei sunt cele de monitorizare. Acestea permit vizualizarea de la distanta, prin intermediul unei aplicatii mobile, a interiorului si exteriorului locuintei. Suplimentar, un astfel de sistem transmite automat notificari atunci cand cineva intra în casa, oferind un plus de confort proprietarilor. De asemenea, senzorii de miscare pot detecta o spargere sau intrare prin efractie, iar alertele transmise prin intermediul aplicatiei pot asigura un timp de interventie rapid.

Soneriile inteligente reprezinta un alt tip de produs SMART, tot mai accesat în ultima perioada,  care ajuta la identificarea persoanelor aflate în fata usii. O camera cu detector de miscare este montata în interiorul vizorului oferind o imagine clara a celor care sunt în fata intrarii, iar atuul principal este ca imaginile pot fi accesate direct de pe telefonul mobil, tableta sau laptop.

,,În ultimii ani am observat o cerere tot mai mare si pentru încuietorile inteligente, produse destinate mai ales celor care nu îsi doresc sa mai foloseasca mereu chei traditionale”, a spus reprezentantul companiei. Aceste încuietori SMART stocheaza mai multe combinatii de coduri, sau chiar permit deblocarea încuietorii de pe telefon sau prin acces biometric, oferind nu doar confort, ci si un plus de siguranta.

Hornbach dispune în acest moment de un sortiment format din 20 de articole din gama destinata securitatii locuintei sub brandul Yale.

 Iluminatul inteligent – Confort sporit, facturi mai mici si grija pentru mediul înconjurator

Potrivit Hornbach, o alta categorie în crestere în ultimii ani sunt produsele destinate iluminatului inteligent al locuintei. ,,Confort sporit, costuri mai mici la facturile de energie electrica, grija pentru mediul înconjurator – acestea sunt doar cateva dintre avantajele instalarii unei iluminari automatizate. În plus, consumul redus al acestui tip de echipamente aduce o amortizare rapida a investitiei”, sustine Directorul General al Hornbach.

Iluminatul inteligent este un sistem prin care pot fi controlate de la distanta, cu ajutorul unei aplicatii mobile sau prin telecomanda, luminile dintr-o încapere. Astfel, pot fi aprinse sau stinse, chiar si atunci cand proprietarii sunt la mare distanta. Totodata, sistemul poate controla intensitatea luminii, culorile pe care sa le emita becurile, totul putand fi programat din timp. Practic, prin iluminatul inteligent nu mai este necesar clasicul întrerupator.

Un sistem de iluminat inteligent poate fi format dintr-un corp de iluminat, un comutator sau o telecomanda si o priza inteligenta. Becul este unul de tip LED, considerat în prezent cel mai economic si ecologic tip de iluminat, si poate avea dimensiuni diferite, cu lumina alba sau chiar colorata.

Comutatorul inteligent poate fi wireless (telefon sau tableta) îndeplinind de la distanta rolul de întrerupator care controleaza becurile. Acest lucru este posibil datorita aplicatiei instalate pe device-ul folosit si a legaturii Bluetooth sau Wi-Fi dintre becuri si dispozitivul mobil. Comutatorul inteligent de tip telecomanda este similar celui clasic, însa acesta functioneaza cu baterii, poate fi amplasat oriunde si controleaza mai multe becuri simultan regland intensitatea sau nuanta luminii.

De asemenea, si priza inteligenta are rolul de a transforma corpurile de iluminat în unele SMART deoarece poate fi controlata de oriunde printr-o aplicatie mobila, sau de acasa prin telecomanda Bluetooth.

,,Casele care se ‘trezesc’ singure dimineata, tinand cont de programul de somn al locatarilor nu mai sunt astazi de domeniul fictiunii. Datorita sistemelor SMART home, iluminatul locuintei poate fi foarte usor automatizat”, spune reprezentantul Hornbach.

În acest moment exista doua categorii de sisteme de iluminat inteligente: controlate prin Wi-Fi sau prin Bluetooth. De asemenea, acestea se împart în cele care au senzori încorporati si cele care nu dispun de acestia. Sistemele care se bazeaza pe senzori sunt cele mai avansate si utilizate. Dispozitivele de care dispun sunt de miscare, dar si de analiza a luminii ambientale. Acestea din urma sting becurile atunci cand în camera exista suficienta lumina naturala. În cazul sistemelor de iluminat inteligent fara detectori, becurile pot fi programate sa se stinga sau sa se aprinda în anumite momente ale zilei.

Un sistem de iluminat se alege în functie de urmatoarele criterii: destinatia, dimensiunea camerei si mobilierul existent în încapere. Astfel, exista corpuri de iluminat dedicate fiecarui spatiu al casei: dormitor, sufragerie, bucatarie, hol, terasa sau gradina.

În sortimentul Hornbach, clientii dispun de o paleta variata de produse pentru iluminat SMART precum gamele Philips Hue, Eglo Crosslink, becuri inteligente Flair VIYU, compatibile cu sistemul Philips Hue, cat si produsele NEDIS.

,,Produsele pe care le comercializam în magazinele noastre, fie ca vorbim despre iluminatul SMART sau despre cele destinate sigurantei, sunt unele intuitive care se pot monta direct de catre client. Însa, pentru cei care doresc sa aiba suport, dispunem de serviciul de montaj ce poate fi solicitat facil în locatiile Hornbach”, a încheiat Mugurel-Horia Rusu.

 

 

Articole pe aceeasi tema

  • Comisia Europeana ne-a dat peste nas si pe finantarea racordarii gratuite la reteaua de gaze. Lipsa celor 600 de milioane de euro din PNRR vor fi compensate de consumatorii romaniComisia Europeana ne-a dat peste nas si pe finantarea racordarii gratuite la reteaua de gaze. Lipsa celor 600 de milioane de euro din PNRR vor fi compensate de consumatorii romani
  • <!--:ro-->Veste buna pentru SGG: Profitul Transelectrica in crestere spectaculoasa<!--:-->Veste buna pentru SGG: Profitul Transelectrica in crestere spectaculoasa
  • Cu doua centrale nucleare in functiune, Cehia se gandeste la extinderea capacitatilor nucleare, fara a cersi ajutorul unor companii straineCu doua centrale nucleare in functiune, Cehia se gandeste la extinderea capacitatilor nucleare, fara a cersi ajutorul unor companii straine
  • Cam tarziu pentru reducerea gaurilor negre de la Complexele energeticeCam tarziu pentru reducerea gaurilor negre de la Complexele energetice
Despre autor
  • google-share
Previous Story

E vremea dividendelor. Companiile din energie au ca prioritate bunastarea actionarilor si mai apoi investitiile. Nici criza nu economica nu impiedica distribuirea dividendelor

Next Story

XTB România: Un munte de datorii amenință sectorul petrolier din Statele Unite. ExxonMobil și Chevron sunt printre singurele în poziție bună

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

Hidroelectrica aniverseaza 50 de ani de la punerea in functiune a Centralei de la Portile de fier I

Posted On 17 mai 2022

wpd România accelerează investițiile în eolian onshore și fotovoltaic

Posted On 13 mai 2022

In asteptarea blocadei europene, Rusia sfideaza Occidentul si opreste tranzitul de gaze pe conducta Yamal. Ce urmeaza?

Posted On 13 mai 2022

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

Buna ziua! Respectivul articol de lege e...

Posted On 6 mai 2022

ce spune dl. Binig este corect, cu o...

Posted On 2 mai 2022

da si ?!....de ani si ani de zile...

Posted On 29 aprilie 2022

Publicitate





PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Reciclarea uleiului alimentar uzat. Care sunt pașii de urmat

Cum functioneaza si care sunt beneficiile turbinelor eoliene casnice

Cum sa instalezi un sistem de biogaz in gospodarie

Cum sa citim factura de energie electrica?

E-Distributie lanseaza un serviciu digital pentru simplificarea racordarii la reteaua electrica

Video

Gala aniversara 10 ani de Energy Center - 10 iunie 2021

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Racordarea gratuită la gaze se face fără studiu de impact. Care sunt riscurile

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Gala Premiilor Energy-Center.ro, editia a III-a

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.