Noi membri la AFEER, numarul acestora a ajuns la 45
Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania (AFEER) are un nou membru, la Adunarea Generala anuala a Asociatiei aprobandu-se admiterea MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. Astfel, din AFEER fac acum parte 45 de membri, practic, cei mai importanti furnizori de energie electrica care desfasoara activitate in România. MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt (cu sediul central în Budapesta) se alatura astfel membrilor AFEER, companii internationale.
Tot in cadrul Adunarii Generale, care a avut loc recent, s-au aprobat Raportul de activitate al Consiliului Director, bilantul contabil si situatiile financiare aferente anului 2012, Raportul de Gestiune al Asociatiei pentru anul precedent precum si bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2013.
Din Consiliul Director al AFEER fac parte dl Ion Lungu – presedinte, dna Corina Popescu, dna Cristina Micu, dl Laurentiu Urluescu si dl Tudor Cirstea.
Pe de alta parte, Adunarea Generala a hotarat implicarea mai activa a Asociatiei si a membrilor acesteia in problematicile sectorului energetic. Ca urmare, s-a decis ca AFEER sa organizeze dezbateri pe teme importante care preocupa in prezent furnizorii, printre acestea numarandu-se: avantajele si dezavantajele cuplarii pietei energetice din Romania cu cea regionala si europeana, precum si dezvoltarea instrumentelor financiare in tranzactiile cu energie electrica.
In plus, avand in vedere provocarile cu care se confrunta atat sectorul de furnizare, cat si cel de productie, membri AFEER au hotarat sa propuna o dezbatere comuna cu producatorii de electricitate, atat de stat, cat si privati.
Despre AFEER
AFEER este „vocea” furnizorilor de energie, companii private sau de stat, care alimenteaza, in conditii de siguranta si fiabilitate, peste 8 milioane de consumatori. Asociatia este o organizatie profesionala non profit, independenta, neguvernamentala, avand ca scop principal stabilirea si sustinerea unei pozitii comune a membrilor sai, in chestiuni legate de domeniul comercializarii si furnizarii de energie electrica, promovand dezvoltarea pietei, incurajand si stimuland principii precum competitia corecta, transparenta, accesul nediscriminatoriu la piata, cresterea organica, apropierea de cele mai bune practici internationale, aderarea la regulile si criteriile Uniunii Europene, protectia mediului inconjurator, cresterea sustenabila, responsabilitatea sociala, managementul etic, precum si reprezentarea membrilor sai, furnizori de energie electrica, in fata autoritatilor administrative, organismelor cu abilitati in domeniu din tara si strainatate, inclusiv pentru realizarea unei mai bune comunicari intre partenerii sociali in abordarea problemelor domeniului de comercializare si furnizare energie electrica.