0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Engie Romania si Saint-Gobain vor construi cel mai mare parc fotovoltaic din Romania
wpd România accelerează investițiile în eolian onshore și fotovoltaic
In viziunea Concurentei, solutia pentru preturile mari la energie este taxarea producatorilor
Nofar Energy cumpara un parc fotovoltaic in Giurgiu si anunta investitii de 300 mil euro
In plina criza energetica, Electrica isi schimba conducerea
Unitatea 1 de la Cernavoda intra in programul de oprire planificata
Bulgaria si Grecia au inaugurat proiectul unității plutitoare offshore pentru stocare și re-gazeificare de la Alexandroupolis
150 de milioane de euro pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de transport și de distribuție energie transfrontaliera
Cu rabdare ii ajungem: preturile carburantilor sunt inca mai mici in Romania fata de media europeana
Gazprom strange cureaua

Peste 150 de corporatii cer liderilor lumii o redresare economica bazata pe zero emisii in urma COVID-19 si evitarea socurilor viitoare

Posted On 20 mai 2020
By : Redactia
Comment: 0
Tag: corporatii internationale, COVID 19, multinationale, redresare economica, schimbari climatice

In cel mai mare demers al executivilor de sustinere climatica sprijinit de ONU, majoritatea multinationalelor iși reafirma propriile angajamente science-based pentru realizarea unei economii cu emisii zero de carbon și solicita guvernelor sa actioneze pe masura ambitiei lor

155 de companii – cu o capitalizare de piata cumulata de peste 2.400 de miliarde de dolari și reprezentând peste 5 milioane de angajati – au semnat o declaratie prin care au cerut guvernelor din intreaga lume sa alinieze eforturile economice și de revenire in urma COVID-19 cu cele mai recente studii despre combaterea schimbarilor climatice.

Pe masura ce dezbaterile cu privire la pachetele de redresare din intreaga lume se vor aduna in urmatoarele saptamâni, companiile, care fac parte din initiativa de Obiective Science Based, solicita politici care sa consolideze rezistenta impotriva șocurilor viitoare, sustinând eforturile de mentinere a creșterii temperaturii globale cu mai putin de 1,5° C peste nivelurile preindustriale, in conformitate cu atingerea unor emisii zero cu mult inainte de 2050.

Semnatarii reprezinta 34 de sectoare de activitate și au sediul in 33 de tari. Lista acestora include: Abdi Ibrahim Pharmaceuticals, ACCIONA, Accor, Adobe, Agder Energi, Arabesque, Arc’teryx Equipment, AstraZeneca, Auchan Retail Portugal, Bayer, Beiersdorf, BIAL, Bonava, Burberry, Capgemini, Cargotec, Carlsberg Group, Cellnex, CEWE Stiftung & Co. KGaA, City Developments Limited, CMA CGM, Coca-Cola European Partners, Colgate Palmolive Company, Corbion, Cranswick, Dalberg Advisors, Dalmia Cement (Bharat) Limited, Danfoss Group, Diageo, Diam Group, dormakaba, Dutch-Bangla Pack, EcoVadis, EDF Group, EDP Energias de Portugal, Electrolux, En+ Group, Enel, ERM, Europcar Mobility Group, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Firmenich, Gleeds, Glovo, Grundfos Holding, Grupo Red Eléctrica, GSMA, H. Lundbeck, H&M Group, Henkel, Hewlett Packard Enterprise, Husqvarna Group, HP Inc., Iberdrola, ICA Gruppen, Inditex, Ingka Holding, Inter IKEA Group, Intuit, JLL, Kearney, Kelani Valley Plantations, Kuehne + Nagel International AG, LafargeHolcim, Legrand, Lojas Renner, Maeda Corporation, Magyar Telekom, Mars, Marshalls, Marui Group, Media 6, Movida Participações, MP Pension, Natura & Co., Nestlé, Nomad Foods, Novartis, Novo Nordisk, NR Instant Produce Public Company, O. T. Sports Manufacture, Orange, Orbia Advance, Orkla, Ørsted, Pearson, PensionDanmark, Pernod Ricard, PVH Corp., Refinitiv, Ronald Lu & Partners, Royal DSM, RSE (Ross-shire Engineering), Safaricom, Saint-Gobain, Salesforce.com inc., Sanofi, Scania, Scapa Inter, Schneider Electric, Schüco International, SIG Combibloc, Signify, Sky, SkyPower Global, Sofidel, Sonae Sierra, Sopra Steria Group, Stora Enso Oyj, SUEZ, Symrise, Syngenta Group, Takasago International Corporation, Talawakelle Tea Estates, Tate & Lyle, Tech Mahindra, Telefonica, The Co-op, The Lux Collective, TMG Automotive, Unilever, Vattenfall, Vaude Sport, Verbund, Vestas Wind Systems, Vodafone Group, Wipro, Yarra Valley Water, YKK Corporation, și Zurich Insurance Group, printre altii.

Declaratia vine in conditiile in care guvernele din intreaga lume pregatesc sute de miliarde de dolari in pachete de stimulare pentru a ajuta economiile sa se redreseze in urma impactului pandemiei de coronavirus și in timp ce se pregatesc sa prezinte planuri nationale de combatere a schimbarilor climatice imbunatatite in temeiul Acordului de la Paris. In urmatoarele saptamâni, mai multe economii majore vor lua decizii cheie in eforturile lor de redresare, inclusiv Planul de redresare economica a Uniunii Europene, noi pachete de stimulare din Statele Unite ale Americii și India și summit-ul șefilor de stat ai tarilor din G7 din luna iunie.

„Salvarea de vieti și a mijloacelor de trai și construirea unui viitor prosper, inclusiv și durabil, se afla in centrul eforturilor noastre de redresare dupa pandemia de COVID-19″, a declarat Secretarul General al ONU, António Guterres. „Putem invinge virusul, putem sa abordam schimbarile climatice și putem crea noi locuri de munca prin actiuni care sa ne treaca de la economia gri la cea verde. Multe companii ne arata ca este posibil și profitabil sa adopte planuri sustenabile, de reducere a emisiilor, chiar și in perioadele dificile ca aceasta. Salut cu caldura actiunile ambitioase, science-based, pe care le vedem din partea unor companii lider care demonstreaza catre factorii de decizie ca creșterea bazata pe o economie verde ramâne cea mai buna strategie de creștere.”

Cele 155 de companii au stabilit deja sau s-au angajat sa stabileasca obiective science-based de reducere a emisiilor. Prin semnarea declaratiei, ele reafirma ca propriile decizii și actiuni ramân fundamentate de cercetare, facând in același timp apel la guverne sa „acorde prioritate unei tranzitii mai rapide și mai echitabile de la o economie gri la o economie verde”. Politica și cheltuielile aferente atingerii obiectivelor climatice vor reduce vulnerabilitatea la viitoarele șocuri și dezastre, vor crea locuri de munca, vor reduce emisiile și vor asigura aer curat, potrivit unui studiu realizat de Oxford University.

„Guvernele joaca un rol esential prin alinierea politicilor și planurilor de redresare cu cele mai recente studii de combatere a schimbarilor climatice, dar nu pot conduce singure o transformare socio-economica sistemica. Pentru a raspunde crizelor conectate intre ele cu care ne confruntam, trebuie sa lucram impreuna ca o comunitate internationala pentru a indeplini obiectivele de dezvoltare durabila și Acordul de la Paris”, a declarat Lila Karbassi, Chief of Programmes in cadrul Compactului Global al ONU și membru al board-ului initiativei de Obiective Science Based. “Ca parte a celui mai mare efort de advocacy sustinut de Natiunile Unite și initiat de directorii executivi, aceste companii deschid calea in implementarea de actiuni science-based și advocacy care sa reduca vulnerabilitatea in fata unor viitoare dezechilibre și dezastre”.

Vocile mediului de afaceri sunt convocate de catre initiativa de Obiective Science Based și partenerii campaniei Business Ambition for 1.5°C, Compactul Global al ONU și coalitia We Mean Business. Initiativa de Obiective Science Based, care este o colaborare intre CDP, Compactul Global al ONU, World Resources Institute și WWF, evalueaza și valideaza in mod independent obiectivele corporative de combatere a schimbarilor climatice raportate la cele mai recente studii climatice.

Paul Simpson, CEO al CDP, a declarat: „Epidemia de coronavirus este un memento puternic al fragilitatii sistemului nostru economic actual. De asemenea, ne amintește ca știinta trebuie sa fie ghidul nostru colectiv catre o economie mai rezistenta. Stabilirea și actionarea in vederea indeplinirii obiectivelor science-based este cel mai bun mod in care companiile și guvernele deopotriva se pot proteja fata de viitoarele dezechilibre de business și economice, ca urmare a factorilor climatici.

Maria Mendiluce, CEO al coalitiei We Mean Business, a declarat: „Guvernele pot avea siguranta ca businessurile implementeaza obiective science-based pentru a ne pune pe o traiectorie de 1,5°C. Acestea solicita politici de redresare care sa stimuleze economia și sa consolideze rezilienta. O redresare aliniata cu tinta de zero emisii va permite companiilor sa investeasca și sa inoveze in ritmul și la capacitatea necesare pentru a recladi mai bine, creând locuri de munca decente, protejând sanatatea, reducând emisiile și crescând, in viitor, rezilienta”.

„Este imperativ nu doar sa repornim economia mondiala – ci și sa o resetam. Ar fi o tragedie daca, dupa ce am cheltuit 10 pâna la 20 de trilioane de dolari din banii publici, pur și simplu am reconstrui aceeași economie inegala, vulnerabila și cu emisii ridicate de carbon pe care am avut-o inainte”, a declarat dr. Andrew Steer, președinte și CEO al World Resources Institute și membru al Consiliului SBTi. “Ii aplaudam pe liderii acestor 155 de companii, care nu doar ca se angajeaza sa-și reseteze propriile companii, dar cer, de asemenea, ca guvernele lumii sa actioneze in vederea celei mai bune știinte și a celei mai bune economii, ceea ce arata ca politicile inteligente din punct de vedere climatic vor crea mai multe locuri de munca și vor stimula o creștere economica rezistenta și favorabila incluziunii”.

 

 

Articole pe aceeasi tema

  • S-a lansat Alianta European pentru o Redresare Economica VerdeS-a lansat Alianta European pentru o Redresare Economica Verde
  • Studiu Deloitte: mai mult de jumătate dintre companiile locale au planuri de reducere a emisiilor de carbon, pe care le vor finanța în principal din surse interne și fonduri UEStudiu Deloitte: mai mult de jumătate dintre companiile locale au planuri de reducere a emisiilor de carbon, pe care le vor finanța în principal din surse interne și fonduri UE
  • 16 miliarde de euro,bani europeni, pentru investitii in energie in urmatorii 8 ani16 miliarde de euro,bani europeni, pentru investitii in energie in urmatorii 8 ani
  • De ce amana  Comisia Europeana aplicarea taxei pe carbon importurilor de produse ale unor industrii poluatoare din alte tari, pentru inca 4 ani?De ce amana  Comisia Europeana aplicarea taxei pe carbon importurilor de produse ale unor industrii poluatoare din alte tari, pentru inca 4 ani?
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Hidroelectrica si-a ales consultantii pentru listarea la Bursa

Next Story

Rompetrol continua sa deschida noi statii de benzina in regiunea Marii Negre si in acest an

Articole pe aceeasi tema

0

Studiu Deloitte: mai mult de jumătate dintre companiile locale au planuri de reducere a emisiilor de carbon, pe care le vor finanța în principal din surse interne și fonduri UE

Posted On 27 aprilie 2022
, By Redactia

16 miliarde de euro,bani europeni, pentru investitii in energie in urmatorii 8 ani

Posted On 10 ianuarie 2022
, By Redactia
0

De ce amana  Comisia Europeana aplicarea taxei pe carbon importurilor de produse ale unor industrii poluatoare din alte tari, pentru inca 4 ani?

Posted On 7 noiembrie 2021
, By Redactia

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

Dupa ce legea offshore a fost votata in Parlament, guvernantii nostri au si inceput sa viseze la independenta energetica. Mult mai este pana atunci

Posted On 19 mai 2022

Dupa 14 ani de la preluarea concesiunii, Black Sea Oil&Gas este pregatita sa livreze gaze din perimetrul Midia

Posted On 18 mai 2022

România - Oportunități și riscuri pentru independența energetică

Posted On 17 mai 2022

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

Buna ziua! Respectivul articol de lege e...

Posted On 6 mai 2022

ce spune dl. Binig este corect, cu o...

Posted On 2 mai 2022

da si ?!....de ani si ani de zile...

Posted On 29 aprilie 2022

Publicitate





PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Reciclarea uleiului alimentar uzat. Care sunt pașii de urmat

Cum functioneaza si care sunt beneficiile turbinelor eoliene casnice

Cum sa instalezi un sistem de biogaz in gospodarie

Cum sa citim factura de energie electrica?

E-Distributie lanseaza un serviciu digital pentru simplificarea racordarii la reteaua electrica

Video

Gala aniversara 10 ani de Energy Center - 10 iunie 2021

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Racordarea gratuită la gaze se face fără studiu de impact. Care sunt riscurile

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Gala Premiilor Energy-Center.ro, editia a III-a

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.