0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Rafinăria Vega Ploiești, singurul producător de bitum din România, împlinește  120 de ani
Hidroelectrica demontează un fake news recent: Barajul de la Surduc-Siriu nu se demolează
Dispecerul Energetic Național aniversează 70 de ani
Hidroelectrica anunță că nu limitează accesul sonsumatorilor la serviciile de furniizare
Romgaz schimbă foaia și renunță la cererea de dizolvare a Fundației Greenpeace România
FEL Energy Summit 2025: Tinerii lideri din energie, între tranziție și siguranță energetică
ENGIE la 20 de ani pe piața energetică din România
Aplicație mobilă pentru încărcarea vehiculelor electrice în magazinele Selgros
LED-urile, soluția care poate reduce cererea globală de energie
Un pas înainte, unul înapoi: Hidrocentrala de la Răstolnița blocată din nou de instanță

Solar Energy Bucharest Summit: Investițiile în energie solară vor fi de 2,5 miliarde de euro până în 2030

Posted On 13 martie 2025
By : Redactia
Comment: 0
Tag: energie regenerabila, expozitie, panouri solare, solar energy Bucharest summit, solutii de finantare

România are, în prezent, o capacitate instalată de 4.500 MW în energie solară și va atinge 8.500 MW până în 2030, conform estimărilor guvernamentale, fiind necesare investii de 2,5 miliarde de euro în dezvoltarea a încă 4.000 MW în următorii 5 ani. Practic, vom avea investiții de peste 1 milion de euro pe zi în sectorul solar până în 2030. 

  • Pe măsură ce în România se construiesc cât mai multe capacități de producție din surse regenerabile, stocarea energiei reprezintă o componentă esențială a tranziției energetice, jucând un rol crucial în echilibrarea Sistemului Energetic Național. Soluțiile de stocare devin indispensabile pentru asigurarea unei rețele stabile și eficiente. 
  • Investițiile în capacități de stocare a energiei vor crește semnificativ în următorii ani, având în vedere angajamentele României de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050 și de a spori ponderea energiei regenerabile în mixul său energetic.

Producători globali de panouri fotovoltaice, invertoare și baterii de stocare vor expune la Palatul Parlamentului cele mai noi tehnologii pentru producerea de energie regenerabilă.

Dezvoltatori și constructori de parcuri fotovoltaice vor participa la dezbateri în cadrul conferinței și vor fi prezenți cu standuri de prezentare, dedicate întâlnirilor de afaceri.

Investitori și finanțatori vor prezenta soluții de finanțare și modele de business pentru sectorul solar, unul dintre cele mai dinamice domenii ale economiei românești.

Furnizori de soluții pentru dezvoltarea și managementul parcurilor solare, asiguratori, firme de leasing, firme de software dedicate energiei regenerabile vor fi, de asemenea, prezente.

1.000 de reprezentanți ai celor mai puternice companii din domeniul energiei solare din lume, alături de 50 de firme expozante, vor participa la singura EXPOZIȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI DE BUSINESS PENTRU INDUSTRIA SOLARĂ din România.

Solar Energy Bucharest Summit va avea loc pe 18-19 martie 2025 la Palatul Parlamentului și se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei. Evenimentul va fi deschis de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care va da startul unui maraton de discuții susținute de 40 de speakeri, desfășurat pe parcursul celor două zile. Autorități, experți, asociații din industrie, dezvoltatori de proiecte și producători de echipamente vor analiza în detaliu sectorul energiei solare și al surselor regenerabile, identificând direcțiile necesare pentru accelerarea dezvoltării energiei solare în România.

La standurile celor 50 de companii expozante, participanții vor putea interacționa cu reprezentanți ai acestora, având oportunitatea de a stabili relații de colaborare și de a discuta pe larg despre cele mai recente produse și servicii din acest sector aflat în plină expansiune.

România dispune în prezent de o capacitate de aproximativ 4.500 MW de panouri solare și, conform planurilor guvernamentale, aceasta ar trebui să ajungă la circa 8.500 MW până în 2030, ceea ce presupune investiții totale de aproape 2,5 miliarde de euro. Acest obiectiv va necesita investiții anuale de aproximativ 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea parcurilor solare, instalarea panourilor solare în ferme, fabrici, depozite sau pe clădiri rezidențiale. Practic, este vorba de investiții de peste 1 milion de euro pe zi până în 2030. În prezent, costul dezvoltării unui MW de panouri solare este de aproximativ 600.000 de euro.

Noutăți la Solar Energy Bucharest Summit 2025

Evenimentul aduce în premieră inovații și anunțuri esențiale, oferind participanților oportunitatea de a descoperi cele mai noi tehnologii și tendințe din domeniu.

Simai Technology va expune primele panouri fotovoltaice produse la fabrica din Oltenița, Alps Solar.

SolaX Power, lider global în soluții de stocare a energiei și companie cotată la bursa din Shanghai, va prezenta cel mai recent proiect de stocare destinat sectorului comercial și industrial, precum și soluții de finanțare.

Prime Batteries Technology, cel mai mare producător de baterii din Estul Europei, anunță continuarea extinderii facilităților de producție vertical integrată și atingerea unei capacități de 2,3 GWh în 2025, consolidându-și astfel poziția de lider european în soluții de stocare a energiei electrice (BESS).

Compania va prezenta un concept de fabricație personalizat, bazat pe o chimie adaptabilă, care permite dezvoltarea și producția unor tipologii diverse de celule, adaptate specific nevoilor variate ale clienților. Această flexibilitate chimică asigură un răspuns precis la cerințele de performanță, durabilitate și cost, adresând atât marile sisteme de echilibrare a rețelei, cât și aplicațiile industriale specifice.

Huawei Technologies, unul dintre cei mai mari producători de tehnologie din lume, va prezenta singura soluție de baterii care a obținut certificarea „Safety Prime Level 3” UL9540A din partea TUV, atestând cele mai înalte standarde de siguranță. Aceasta respectă unele dintre cele mai stricte cerințe de racordare la rețeaua electrică din România, într-un context în care siguranța la incendiu și gestionarea riscurilor devin o prioritate absolută pentru investitori.

Toți participanții vor avea acces la aplicația oficială de networking a evenimentului, Brella, prin care aceștia își pot programa întâlniri în locurile special amenajate pentru întâlniri.

 Sponsorii Solar Energy Bucharest Summit sunt: Simai Technology, distribuitor Alps Solar, Solis, Dyness și Wolong, LONGi, Prime Batteries, Huawei, SKE, Photomate, SolaX Power, AlphaESS, Amperium, PCE, Sunwoda, Sunhome, Fortza Solar, Hyxi Power, Euro 7 Green Energy, Photosol, Alive Capital, Tinmar, Monsson, PNE AG, BCR Leasing, Power Peak Trading, ECI Solar, Roxtec, Wiren, Aerocompact, Adrem, Budmat, Waldevar, Solar Kit, TCK, Lemetal, Hexing, Livoltek, Enershare, Transparent Wenergy, Electrica Furnizare, Aiko, Nectaria Solar, Sisteme HVAC, Bursa Română de Mărfuri.

Solar Energy Bucharest Summit este susținut de asociații care promovează activ proiectele de energie regenerabilă precum PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenarabile din România), DRBA (Danish Romanian Business Association), PSC (Patronatul Societăților în Construcții), AHK (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană).

 

Articole pe aceeasi tema

  • Liderii industriei fotovoltice transformă Bucureștiul într-un hub al energiei regenerabile la Solar Energy Bucharest SummitLiderii industriei fotovoltice transformă Bucureștiul într-un hub al energiei regenerabile la Solar Energy Bucharest Summit
  • Bucureștiul, gazda celui mai mare eveniment regional dedicat energiei regenerabileBucureștiul, gazda celui mai mare eveniment regional dedicat energiei regenerabile
  • 50 de companii internaționale vor expune la Solar Energy Bucharest Summit ediția a III- a50 de companii internaționale vor expune la Solar Energy Bucharest Summit ediția a III- a
  • Energia ramane cea mai mare provocare pentru anii ce vin. Ce s-a schimbat de la un an la altul si ce ne asteapta?Energia ramane cea mai mare provocare pentru anii ce vin. Ce s-a schimbat de la un an la altul si ce ne asteapta?
Despre autor
  • google-share
Previous Story

3, 9 miliarde lei, ajutor de stat pentru lichidarea minelor din Valea Jiului

Next Story

Romgaz face curte la Azomures

Articole pe aceeasi tema

Peste 310 milioane euro finanțare pentru companiile care investesc în energie regenerabilă

Posted On 22 mai 2025
, By Moldovan Alexandru
0

„Energie pentru Viață”, un proiect de „10”. Zece etape în care Asociația Energia Inteligentă a aprins lumina în case care nu au fost niciodată electrificate

Posted On 20 mai 2025
, By Moldovan Alexandru
0

O nouă licitatie la Contractele pentru diferență, o nouă povară în spatele consumatorilor?

Posted On 13 mai 2025
, By Moldovan Alexandru

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cautare

RECENT

POPULAR

COMMENTS

Rafinăria Vega Ploiești, singurul producător de bitum din România, împlinește  120 de ani

Posted On 16 iunie 2025

Hidroelectrica demontează un fake news recent: Barajul de la Surduc-Siriu nu se demolează

Posted On 12 iunie 2025

Ministrul Sebastian Burduja a găsit explicația pentru prețul mare al curentului din România: sârmele europenilor !

Posted On 12 iunie 2025

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

Exista un film bazat pe date reale,...

Posted On 1 mai 2025

Dear Sir/Madam, I recently came...

Posted On 24 februarie 2025

Cea mai proasta si nerentabila solutie....

Posted On 7 ianuarie 2025

Publicitate

banner

PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Cum învățăm rapid să consumăm energie mai eficient?

Peste 100.000 de baterii, de 200 milioane euro, pot fi instalate în 2025 în sectorul rezidențial

Termenul de depunere a dosarelor pentru voucherele destinate reabilitării locuințelor și instalării panourilor solare a fost prelungit

Panourile fotovoltaice pot fi reciclate prin reutilizarea a 85% din materiale

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 prelungit cu șase luni

Video

Speech Viorel Tudose - Getica 95

Gala Energy-Center.ro, 2025: Pariem pe valoarea tinerilor energeticieni!

Gala aniversara "13 ani de Energy Center" - Decernarea premiilor

Viitorii energeticieni premiati la Gala Energy-Center

Gala aniversara 10 ani de Energy Center - 10 iunie 2021

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.