Solutii de finantari pentru independenta energetica a hotelurilor si restaurantelor. Unitatile HoReCa pot beneficia de finantari intre 50.000 si 200.000 de euro
Intr-o perioada in care domeniul HoReCa este pus la grea incercare, E-acumulatori.ro anunta ca indeplineste toate conditiile necesare pentru a oferi echipamentele acoperite de programele de finantare Electric UP si OUG 130/2020. Astfel, hotelurile, pensiunile, restaurantele si alte firme din domeniu ce doresc sa-si monteze panouri fotovoltaice sau statii de alimentare a automobilelor electrice, pot beneficia de finantari si ajutoare substantiale, intre 50.000 – 200.000 de euro.
„Traversam o perioada dificila in care toti trebuie sa ne concentram atentia spre a ajuta companiile afectate de pandemie. Efectele restrictiilor din aceasta perioada s-au resimtit in special in industria HoReCa, unde multe companii au trebui sa-si restrânga considerabil activitatea. Prin programele derulate de stat si prin fonduri europene exista posibilitatea de a primi finantari nerambursabile pe care firmele din HoReCa le pot utiliza pentru a deveni independenti din punct de vedere al energiei electrice si chiar sa câstige bani din surplusul de energie produs cu ajutorul sistemelor de panouri fotovoltaice. Noi suntem aici sa ii ajutam cu cele mai bune solutii potrivite nevoilor acestora, dar si cu documentatia necesara obtinerii astfel de granturi”, spune Dan Tudose, General Manager E-acumulatori.ro.
Primul program cu ajutorul caruia companiile HoReCa pot contracta finantari este Electric UP. Pentru acesta s-au alocat un buget de 476 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane euro) nerambursabili care isi propune sa ajute un numar de 1000 de firme. Investitia initiala trebuie suportata de fiecare companie in parte, statul decontând cheltuielile eligibile de pâna la 100.000 de euro/beneficiar.
A doua modalitate prin care firmele HoReCa pot beneficia de ajutor este prin Programul Operational Competitivitate (POC) 2014-2020. Astfel, prin OUG 130/2020, companiile din domeniu a caror activitate a fost afectata de situatia actuala, pot accesa granturi pentru capital de lucru in valoare de pâna la 150.000 de euro sau de investitii intre 50 si 200.000 de euro. Cuantumul total al finantarii este de 350 de milioane de euro pentru un numar maxim de 100.500 de beneficiari.
Atât prin programul Electric UP, cât si prin granturile pentru capital de lucru din OUG 130/2020, E-acumulatori.ro poate instala sisteme de panouri fotovoltaice care produc energia electrica necesara pentru consumul fiecaruia, dar si pentru a ajuta firmele din HoReCa sa devina prosumatori. Astfel, nu doar ca acestea fac economii la factura de curent, dar si pot livra surplusul produs in reteaua electrica nationala, câstigând bani pentru alte investitii necesare.
Mai mult, E-acumulatori.ro poate instala statii de incarcare pentru masinile electrice in parcarile hotelurilor, pensiunilor sau restaurantelor pentru un beneficiu suplimentar oferit clientilor. Numarul automobilelor electrice se dubleaza de la an la an, astfel companiile din HoReCa pot atrage noi consumatori si contribui, in acelasi timp, la cresterea retelei de incarcare din România.