Studiu: Tehnologia duce la cresterea stresului in casele europenilor
Insa, doua treimi din populatie considera ca aceasta aduce si imbunatatiri in ceea ce priveste confortul si economisirea de energie.
Pentru o treime din populatia din opt tari europene tehnologia din locuinte genereaza o viata mai stresanta si mai complicata, releva un studiu realizat de E.ON.
Cei care critica cel mai mult introducerea tehnologiei in casa sunt maghiarii si britanicii, aproape jumatate dintre respondenti (46% dintre cei chestionati in fiecare dintre cele doua tari) afirmand ca aceasta le face viata mai complicata. Mai mult de jumatate dintre maghiari (52%) considera ca, din acest motiv, vietile lor sunt mai afectate de stres decat in urma cu zece ani.
Totodata, viata a devenit mai stresanta si pentru 51% dintre cehii participanti la studiu. Totusi, cresterea utilizarii tehnologiei in gospodarii are si o parte pozitiva. In ansamblu, circa doua treimi dintre respondenti au admis ca tehnologia asigura un confort sporit si ca ajuta la imbunatatirea eficientei energetice. Cei mai mari sustinatori in acest sens sunt italienii si turcii, 87%, respectiv 84% dintre ei sustinand ca tehnologia le face viata mai usoara.
Romanii se claseaza pe locul al 3-lea, 81% dintre respondenti considerand ca utilizarea tehnologiei in casa le usureaza viata de zi cu zi. In acelaşi timp, aproximativ o treime dintre respondenti cred ca aceasta duce si la cresterea stresului. Totodata, 75% dintre romani sunt de parere ca tehnologia ajuta la economisirea de energie, ideea fiind impartasita de 64% dintre germani si 46% dintre suedezi.
Aceste rezultate fac parte din studiul “Traind in Europa”, in cadrul caruia E.ON si Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Ceha, Romania, Suedia, Turcia si Ungaria in luna decembrie 2016.