Publicatia Energy-Center.ro si Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor va invita la Conferinta – Dezbatere:

„Eficienta energetica in industria de proces- solutii pentru reducerea intensitatii energetice”

 11 decembrie 2014, Palatul Parlamentului

            Liberalizarea pietelor de electricitate si gaze pentru consumatorii industriali din Romania a devenit o realitate, iar posibilele fluctuatii ale preturilor la utilitati nu mai pot fi evitate prin interventia autoritatilor. Singura solutie in vederea reducerii consumurilor energetice sta in crestere eficientei si in investitii care sa atinga acest obiectiv. Pentru prima data, aceasta dezbatere va aduce fata in fata marii consumatori industriali si factorii decizionali astfel incat impreuna sa putem identifica solutiile inteligente de reducere a consumului.

Tematica generala a conferintei 

„Eficienta energetica in industria de proces- solutii pentru reducerea intensitatii energetice”

         Panel 1

– Impactul liberalizarii pietelor de energie si gaze asupra preturilor si activitatii marilor consumatori;

– Ce prevede cadrul legislativ intern (Legea eficientei energetice, Ordonanta de Urgenta 45/2014 si ISO 50.001) si solutiile adaptate pe marginea acestuia;

– Cum poate fi crescuta eficienta energetica prin reducerea input-urilor la energie si gaze versus reducerea consumurilor energetice;

Panel 2

– Responsabilitatile ce revin operatorilor marilor instalatii de proces din industria chimica, energetica, a materialelor de constructii, metalurgiei cu privire la îmbunatațirea eficienței energetice pe întreg lanțul de productie;

– Prezentarea unor solutii concrete de crestere a eficientei energetice și de proces prin implementarea sistemelor de conectivitate industriala.

– Solutii implementate in marea industrie. Rezultate si programe de încadrare în noul cadru legislativ;

Conferinta va fi prezidata de Dl. Presedinte Iulian IANCU si moderata de Dl Dr. Ing. Rodin TRAICU, Deputat – Comisia pentru Industrii si Servicii. Vor participa ca invitati  reprezentanti ai A.N.R.E., ai Departamentului pentru Energie, OPCOM si BRM. Vor prezenta programe de investitii in eficienta energetica mari companii din industria de proces.

Evenimentul se va desfasura într-o singura zi, in intervalul orar 09:30 – 13:00, Sala Comisiei pentru Industrii si Servicii, Palatul Parlamentului.

Accesul este liber, pe baza formularului de inscriere.

Convinsi fiind de oportunitatea acestui eveniment pentru institutia pe care o reprezentati, vom fi onorati de participarea Dumneavoastra la aceasta manifestare.

Cu deosebita consideratie,
Alexandru MOLDOVAN
Redactor-sef, Energy-Center.ro
E-mail: redactia@energy-center.ro
Mobil: 0746.164.127
Tel / Fax: 031.4048614