Cu un pasa inaintea celorlalte distributii de energie electrica, in domeniul digitalizarii: Enel anunta ca peste un milion de clienti au ales factura electronica
- Prin alegerea facturii electronice, cei peste 1 milion de consumatori salveaza anual pana la 2.500 de arbori
- Numarul conturilor MyEnel a crescut cu aproape 50% in intervalul martie – octombrie 2020 fata de perioada similara din 2019
- Enel a incheiat in perioada ianuarie – octombrie 2020 cu peste 40% mai multe contracte online de furnizare de energie electrica sau de gaze naturale fata de intreg anul 2019.
Enel Energie si Enel Energie Muntenia, companiile de furnizare de energie ale grupului Enel in Romania, au depasit pragul de 1 milion de clienti care au preferat factura in format electronic si au renuntat la cea tiparita, alaturandu-se astfel eforturilor companiei de protejare a mediului, pentru un viitor sustenabil. Cu o singura factura primita pe e-mail sau prin sms, in locul celor doua coli de hartie trimise in plic, cei peste 1 milion de clienti salveaza in fiecare an pana la 2.500 de arbori1 si isi aduc aportul la un mediu inconjurator mai sanatos.
„Le multumesc clientilor nostri pentru ca ni s-au alaturat campaniilor si eforturilor de a proteja natura si de a construi impreuna un mediu economic sustenabil. Cu o simpla conexiune la internet, ei pot avea acces oricand si oriunde la datele din factura lunara si, in acelasi timp, pot evita efectele negative asupra mediului inconjurator. Toti cei peste 3 milioane de clienti din Romania au posibilitatea de a alege aceste produse si servicii puse la dispozitie de Enel.Digitalizarea si integrarea sustenabilitatii in strategiile de business sunt pasi importanti in indeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabila (ODD) definite de catre Organizatia Natiunilor Unite, asumate la nivelul Grupului Enel. Vom continua si in Romania investitiile in aceasta directie pentru a ne consolida pe plan local rolul important in sustenabilitate”, a declarat Michele Abbate, directorul general al Enel Energie si Enel Energie Muntenia.
Datorita accelerarii proceselor de transformare digitala si a eforturilor companiei de popularizare a acestor solutii, in perioada martie – octombrie 2020 numarul conturilor MyEnel a crescut cu aproape 50% iar cel al clientilor care au descarcat aplicatia MyEnel s-a dublat fata de acelasi interval din 2019.
Companiile din Grupul Enel si-au extins progresiv in Romania serviciile si produsele care pot fi accesat in mediul online, cu impact direct in zona de business. Astfel, in perioada ianuarie – octombrie 2020, compania inregistra 56.000 de noi clienti de furnizare de energie electrica sau de gaze naturale pentru contracte incheiate online, cu peste 40% mai mult fata de intreg anul 2019.
Aceste servicii si produse sunt adresate tuturor clientilor Enel, indiferent de zona geografica. Activarea Corespondentei si Facturii electronice poate fi realizata accesand site-ul www.enel.ro, la rubrica Servicii Online. Iar daca e-mailul nu reprezinta o solutie pentru un client, acesta poate obtine factura in format electronic prin SMS.
Sanatatea si siguranta clientilor nostri sunt pe primul plan, de aceea furnizorii Enel le recomanda acestora sa evite riscurile asociate unui drum la magazin si sa utilizeze aplicatia MyEnel. Aceasta poate fi activata cu usurinta fie online, pe my.enel.ro, fie prin descarcarea sa in mod gratuit pe telefonul mobil, de pe App Store sau Google Play. Prin intermediul MyEnel, clientii pot primi si plati facturile de energie electrica sau gaze naturale, isi pot inregistra indexul sau verifica suma de plata. De asemenea, in aplicatia MyEnel, in sectiunea Contractare Rapida, sunt disponibile ofertele comerciale, astfel ca atat clientii existenti, cat si cei potentiali au posibilitatea de a transmite online solicitari de incheiere a unui contract de furnizare de energie electrica sau de gaze naturale.
Pe plan global, Enel a continuat sa-si imbunatateasca performantele digitale, de protectie a mediului, sociale si de management. Compania a fost recent recunoscuta de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) ca lider in domeniul sustenabilitatii, marcand astfel o premiera in cei 17 ani de cand este inclusa in acest indice. De asemenea, leadership-ul global al Enel in domeniul sustenabilitatii a fost recunoscut prin ocuparea primului loc in editia de anul acesta a V.E. (Vigeo Eiris) UNIVERSE, din circa 5.000 de companii evaluate. Este pentru prima oara cand Enel detine aceasta pozitie. Scorul fara precedent obtinut in evaluarea performantei in domeniul sustenabilitatii, dublu fata de scorul mediu, a confirmat includea companiei Enel in indicele Euronext Vigeo Eiris World 120, in cadrul evaluarilor din cea de-a doua jumatate a anului 2020.
Enel se afla in fruntea integrarii sustenabilitatii in strategiile sale de afaceri, dupa cum o dovedeste si Planul Strategic 2021-2023 al companiei. Peste 90% din investitiile consolidate ale Enel vor fi in concordanta cu Obiective de Dezvoltare Durabila („ODD”) definite de catre Natiunile Unite. In plus, potrivit calculelor initiale ale companiei, intre 80% si 90% din cheltuielile de capital (Capex) ale Grupului vor fi aliniate criteriilor taxonomiei UE pentru contributia sa substantiala la atenuarea schimbarilor climatice.