0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
ANRE a aprobat spre decontare pentru furnizorii de energie si gaze peste 10 miliarde de lei
Semn bun, companiile romanesti de servicii energetice incep sa prinda contracte
Romgaz se comformeaza, daca- I ordin cu placere !
Grecii de la PPC se grabesc sa preia Enel Romania
Peste 1.300 MWh economisiti de institutii si companii in 2022, cu ajutorul solutiilor de iluminat inteligent ale Enel
Consumul de energie electrica in cadere libera in primele 11 luni din 2022
Portughezii de la EDPR s-au suparat pe Romania si Polonia pentru taxele impuse producatorilor de energie regenerabila
Proiectul NuScale prinde viata
Aproape 40.000 de dosare au fost aprobate in Programul Casa Verde
Hidroelectrica isi rasfata clientii si in 2023

Danezii de la European Energy au atins aproape 1 GW în proiecte de energie regenerabilă în România

Posted On 8 octombrie 2022
By : Redactia
Comment: 0
Tag: energie eoliana, energie fotovoltaica, European Energy, hidrogen verde, metanol, zone offshore

European Energy își continuă extinderea activităților în România, având în curs de dezvoltare 935 MW în proiecte de energie regenerabilă, dintre care 810 MW în parcuri solare și 125 MW în parcuri eoliene. Primul proiect de parc solar de 20 MW este gata pentru a fi construit, construcția acestuia fiind programată să înceapă în 2023. Compania a primit, de asemenea, aprobarea de conectare la rețea pentru un alt proiect de 125 MW, care este în curs de desfășurare.

”Noul birou European Energy din București ne va sprijini ambiția de a dezvolta, construi și opera un portofoliu de proiecte de energie regenerabilă la o scară largă. România are o poziție foarte fermă în a contribui la reducerea emisiilor de CO2 în Europa, prin dezvoltarea mai multor oportunități de investiții pentru producția de energie verde în România,  a declarat Ioannis Kalapodas, Head of Office European Energy România.

Cererea de energie verde este în creștere, nu numai din cauza eficienței costurilor. Energia regenerabilă nu doar va schimba consumul de energie electrică, ci va transforma și transportul greu și sectorul de încălzire a clădirilor în următorii ani.

European Energy are 10 proiecte locale în curs de dezvoltare în România: nouă în energie fotovoltaică și unul în eolian. Planul companiei este de a folosi energia regenerabilă pentru a alimenta tehnologiile Power-to-X, cum ar fi hidrogenul verde și e-metanolul.

 În următorii ani, compania își propune să devină unul dintre jucătorii importanți pe piața din România în ceea ce privește energia regenerabilă, dar și să fie printre companiile care vor juca un rol important pe piața locală eoliană Offshore și Power-to-X. European Energy a făcut deja pași în lumea tehnologiei Power-to-X, începând să dezvolte proiecte Power-to-X în Danemarca, folosind electricitatea din centralele solare și eoliene, ca sursă de energie fără CO2.

 ”Energia regenerabilă ajunge la stadiul în care poate fi folosită în tot mai multe scopuri în următorul deceniu. Credem că suntem unul dintre liderii de pe piața Power-to-X nu doar în România, ci și în lume, a adăugat Ioannis Kalapodas.

European Energy consideră că România va îndeplini obiectivul UE de creștere a ponderii surselor regenerabile în consumul final de energie până în 2030, în plus, aceste obiective sunt în curs de revizuire și vor fi majorate, ca urmare a presiunii UE și a planurilor actuale de diversificare a surselor de energie.

„Astăzi, capacitatea instalată de energie solară și eoliană în România nu este atât de mare, în comparație cu alte țări europene. Intenționăm să schimbăm acest aspect prin construirea mai multor capacități de generare a energiei electrice din resurse regenerabile, în cadrul programului nostru de dezvoltare. Totuși, există aici câteva îmbunătățiri care ne-ar ajuta în acest demers, deoarece procesele administrative pentru dezvoltarea proiectelor și conexiunile la rețele locale cât și rețeaua națională sunt încă destul de lungi și complicate. De asemenea, zonele eoliene offshore, agro-voltaice și Power-to-X nu au încă un cadru legislativ”, a concluzionat Ioannis Kalapodas, Head of Office European Energy România.

România este văzută ca o piață cu creștere rapidă a energiei eoliene în regiunea Europei de Sud-Est și ar putea adăuga încă peste 2 GW în parcuri eoliene până în 2030. În prezent, țara are aproximativ 3 GW în parcuri eoliene și aproape 1,5 GW în parcuri solare, conform datelor Agenției Internaționale pentru Energii Regenerabile (IRENA) de la finalul anului 2021. Și, potrivit, Planului Național Integrat pentru Energie și Climă, până în 2030, în România ar putea fi construite peste 3,5 GW de noi capacități solare. Este posibil ca obiective și mai ambițioase să fie stabilite în noua Strategie Energetică a României, aflată în prezent în dezvoltare, care va fi prezentată la începutul anului 2023.

”Intrăm acum într-o eră în care electricitatea verde este cheia pentru deblocarea provocărilor legate de emisiile de CO2 din transportul greu, industria chimică și sectoarele de încălzire. În această nouă eră, European Energy are soluții ecologice care ne asigură că putem atinge cu adevărat obiectivul global al unei lumi fără amprentă de carbon, deoarece am făcut deja pași esențiali în lumea Power-to-X și a încălzirii ecologice. Acesta va fi un pas uriaș pentru planeta noastră, a declarat Knud Erik Andersen, Chief Executive Officer European Energy.

European Energy a semnat un acord cu cea mai mare companie de transport maritim din lume A.P. Moller Maersk, în august 2021, pentru a livra 10.000 de tone de e-metanol pentru prima navă Maersk, având astfel capacitatea de a opera cu e-metanol verde. Din martie 2022, European Energy a devenit un partener strategic și unul dintre furnizorii săi cheie de e-metanol, ceea ce va asigura pentru flota de transport maritim Maersk tranziția ecologică de la combustibilul tradițional. European Energy s-a angajat să livreze anual pentru Maersk între 200.000 – 300.000 de tone de e-metanol până în 2025.

 

Un alt pas spre producerea de combustibil verde pe care îl face European Energy a fost recenta achiziție a Ammongas, care a asigurat accesul la competențe puternice în captarea și procesarea de CO2. Achiziția permite, de asemenea, sinergii clare cu business-ul cu combustibil verde al European Energy, aflat în creștere rapidă. În plus, va plasa European Energy într-o poziție puternică în CO2-ul din deșeuri biologice, care este o piatră de bază importantă pentru producerea de combustibil verde prin Power-to-X. În același timp, European Energy va fi lider în captarea carbonului.

 

În timp ce energia regenerabilă devine din ce în ce mai comună în mixul de consum energetic, aceste parteneriate reprezintă primii pași spre utilizarea energiei regenerabile 100% în transportul industrial.

 

Articole pe aceeasi tema

  • Energia regenerabila a produs aproape 6 TW in primele 8 luni din 2018Energia regenerabila a produs aproape 6 TW in primele 8 luni din 2018
  • Noi meserii în România în domeniul surselor regenerabile de energie introduse prin intermediul RENEWACADNoi meserii în România în domeniul surselor regenerabile de energie introduse prin intermediul RENEWACAD
  • Cu 210 de zile insorite pe an, soarele pare a fi de partea  României în tranziția energetică. Cum poate fi valorificat acest potential cand statul inca nu stie de partea cui este?Cu 210 de zile insorite pe an, soarele pare a fi de partea  României în tranziția energetică. Cum poate fi valorificat acest potential cand statul inca nu stie de partea cui este?
  • Taxa pe soare intre intelegerea politicilor europene in domeniul regenerabilelor si convergenta toxica cu grupuri de interese transpartiniceTaxa pe soare intre intelegerea politicilor europene in domeniul regenerabilelor si convergenta toxica cu grupuri de interese transpartinice
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Contractele bilaterale negociate direct: ieri muma, astazi ciuma!

Next Story

XTB- analiză comparativă privind măsurile de combatere a prețurilor mari la energie în Europa: prețul plătit pentru susținerea consumatorilor în perioada crizei energetice se vede în acumulările de datorie publică

Articole pe aceeasi tema

0

Noi meserii în România în domeniul surselor regenerabile de energie introduse prin intermediul RENEWACAD

Posted On 9 ianuarie 2023
, By Redactia
0

Cu 210 de zile insorite pe an, soarele pare a fi de partea  României în tranziția energetică. Cum poate fi valorificat acest potential cand statul inca nu stie de partea cui este?

Posted On 23 decembrie 2022
, By Redactia
0

Taxa pe soare intre intelegerea politicilor europene in domeniul regenerabilelor si convergenta toxica cu grupuri de interese transpartinice

Posted On 6 decembrie 2022
, By Redactia

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

Disperarea la romani

Posted On 30 ianuarie 2023

Studiu Deloitte: Europa se profilează drept cel mai mare producător de hidrogen verde, energia „curată” care ar putea transforma până în 2030 industria grea și prelucrătoare, aviația și transporturile

Posted On 29 ianuarie 2023

Răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări despre facturile la energie și autocitiri

Posted On 26 ianuarie 2023

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

Chiritoiu, de mult ar fi trebuit "rotit"...

Posted On 20 ianuarie 2023

ERATA...am gresit: corect este...

Posted On 11 ianuarie 2023

dl. Ciprian, multumesc pt....

Posted On 10 ianuarie 2023

Publicitate

autocitiri.ro







PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări despre facturile la energie și autocitiri

Material informativ ACUE Cum poate varia prețul plafonat al energiei electrice în funcție de consumul tău lunar

E bine de știut: Cum ne ajută la încadrarea în plafoanele de preț pentru energie electrică transmiterea indexului autocitit

Noi meserii în România în domeniul surselor regenerabile de energie introduse prin intermediul RENEWACAD

Cand stanga nu știe ce face dreapta: Eliminarea declarației pentru locul de consum, nu elimină aplicabilitatea plafonării doar pentru un singur loc

Video

Gala aniversara 10 ani de Energy Center - 10 iunie 2021

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Racordarea gratuită la gaze se face fără studiu de impact. Care sunt riscurile

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Gala Premiilor Energy-Center.ro, editia a III-a

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.