Electric Up a declansat interesul real al românilor pentru sisteme fotovoltaice. 40 de proiecte admise în program pentru compania Volt
Ministerul Energiei a publicat recent lista finala a dosarelor aferente primei etape a Programului Electric Up. Compania VOLT, furnizor de solutii complete de sisteme fotovoltaice si statii de încarcare pentru autovehicule electrice raporteaza un randament de 100%, toate dosarele depuse fiind admise.
40 de dosare admise în cadrul programului Electric Up 2020
”Programul Electric UP 2020 a deschis apetitul românilor catre surse alternative de generare a energiei electrice si reprezinta un start bun în ceea ce priveste educarea pietei locale. Ne confruntam cu o crestere semnificativa a costurilor cu energia. Daca ne uitam la ce se întâmpla acum în industrie, la fluctuatiile si trendul de crestere al preturilor, putem observa cum companiile private în special resimt nevoia de a reechilibra costurile operationale. Iar cheltuielile cu energia electrica reprezinta unul dintre factorii care pot fi realmente gestionati si stabilizati intern pe termen lung, prin transformarea din consumatori în prosumatori. Vedem asta în mod direct, doar noi având 40 de dosare admise, parteneri interesati în a-si eficientiza business-ul apelând la aceste tehnologii” detaliaza Adrian Sacuiu, Managing Partner Volt EVSE Distribution.
Peste 2.5MWp doar în 2022 prin Electric Up
Reprezentantii companiei sunt de parere ca piata din România începe abia acum cu adevarat sa adere la tranzitia catre energie verde.
Doar prin programul Electric UP, VOLT EVSE Distribution va livra în cursul anului 2022 sisteme fotovoltaice de peste 2.5MW pentru partenerii sai.
”Sistemele fotovoltaice, segment cu un potential înca nedezvoltat la nivel local, sunt printre cele mai eficiente variante de productie de energie, mai ales prin prisma randamentului si al perioadei de amortizare a investitiei. La o capacitate de productie medie, 1MW construit poate fi amortizat în aproximativ 6 ani. Plus valoarea se reflecta de asemenea nu doar din punct de vedere al rentabilitatii, ci si prin prisma reducerii semnificative a amprentei de carbon la sol pentru companiile care opteaza pentru acest tip de solutie.”, Octavian Rosca, Managing Partner VOLT.
Parc de 5,1MWp în constructie la Cluj. Primii 1,8MWp urmeaza a fi pusi în functiune luna aceasta
Compania VOLT construieste la momentul de fata unul dintre cele mai mari parcuri de sisteme fotovoltaice de tip rooftop. Parcul se afla la Cluj, va avea o capacitate totala de 5,1MWp iar prima etapa a proiectului, mai exact 1,8MWp, urmeaza sa fie pusi în functiune si predati la cheie luna aceasta.
”Adiacent, luna aceasta vom preda 1,8MWp, sistem de tip rooftop pentru unul dintre clientii nostri, urmând ca în vara anului viitor întregul parc de 5,1MWp sa devina operational. Este primul parc de aceste dimensiuni ce beneficiaza de una dintre cele mai performante tehnologii, având panouri de 540 Wp. Doar pâna la momentul de fata proiectele VOLT urmeaza sa produca începând cu 2022 aproape 10.000MWh anual. Iar capacitatile si cererile sunt în continua crestere”, au declarat reprezentantii VOLT EVSE Distribution.
VOLT EVSE Distribution, companie fondata în 2016 si unul dintre principalii furnizori locali de statii electrice de încarcare si-a dezvoltat în ultimii ani divizia de sisteme fotovoltaice, atragând investitii de 1 Milion de euro. În anul 2020 compania a elaborat sisteme interne de automatizare a proceselor, reusind în mai putin de doua luni sa depuna peste 40 de dosare în cadrul programului Electric Up, toate acestea fiind admise de catre Ministerul Energiei. Portofoliul companiei numara peste 100 de clienti atât pe segmentul statiilor de încarcare electrica precum si al sistemelor fotovoltaice la sol, rooftop si carport.
Compania VOLT tinteste pentru 2022 dublarea portofoliului de proiecte precum si a numarului de dosare aprobate în viitoarea etapa a proiectului Electric Up.