0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Canada doreste sa se implice in retehnologizarea Unitatii 1, dar si la constructia unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda
ANRE amenedeaza cu peste 2 milioane lei  cei mai mari  furnizori de energie, pentru nerespectarea reglementarilor in activitatea de furnizare
Danemarca acorda un ajutor de stat de 870 milioane euro pentru un proiect eolian offshore
Al treilea mare producator de energie regenerabila din lume a facut un profit net de 556 milioane euro, in 2020
Transelectrica continua modernizarea statiilor electrice de transformare in zona Moldovei
Se clatina Nord Stream 2? 18 companii de servicii nu mai lucreaza la proiect
Razvan Nicolescu despre gazele din Marea Neagra: cine va cumpara acolo trebuie sa aiba cel putin 3 miliarde de euro in buzunar
Pace intre Consiliul Concurentei si Hidroelectrica
Nuclearelectrica continua sa creada in investitia la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda
Restart Energy continua investitiile in energie regenerabila: 30 milioane dolari intr-un proiect solar de 45 MW in Salaj

Patronul indian al Combinatului siderurgic de la Galati anunta ca intentioneaza sa investeasca un milliard de euro in retehnologizare si reducerea emisiilor de CO2

Posted On 19 februarie 2020
By : Redactia
Comment: 1
Tag: combinatul siderurgic Galati, cuptoare electrice, GFG Alliance, investitii, reducerea emisiilor de CO2, retehnologizare

Conglomeratul GFG Alliance a anuntat miercuri ca va investi doua miliarde de euro, in special in Romania si Cehia, pentru a moderniza otelariile sale europene cu un nivel ridicat al emisiilor si pentru a majora productia, transmite Reuters.

Unele fonduri vor fi folosite pentru instalarea de furnale electrice, care pot reduce emisiile cu aproximativ 60%.

GFG va investi un miliard de euro la operatiunile sale din Galati (Romania) si 750 milioane de euro la fabrica sa din Ostrava (Cehia), a anuntat intr-un comunicat GFG Alliance, cu sediul in Marea Britanie. Restul de 250 milioane de euro vor fi alocati operatiunilor europene, a informat GFG.

„Laminoarele mai flexibile alimentate electric, care au nevoie de mai putin de jumatate din forta de munca, nu vor inlocui furnalele pe baza de carbune, deci nu exista acum pericolul desfiintarii de locuri de munca. Pe termen scurt, cele doua vor lucra in tandem, deci nu va trebui sa demaram negocieri pe tema fortei de munca”, a afirmat pentru Reuters Neil Barrell, director de operatiuni globale la GFG.

Acesta a adaugat ca in urma investitiei de la Galati productia va creste la patru milioane de tone pe an, in timp ce la Ostrava cresterea productiei ar putea depasi 50%.

GFG nu a dat publicitatii datele actuale, dar a informat ca la Galati capacitatea de productie este de 3,6 milioane de tone, iar la Ostrava de trei milioane de tone. O sursa din industrie, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a declarat ca ambele otelarii opereaza sub capacitate.

In timp ce investitia in majorarea productiei intr-un sector afectat de excedente ar putea avea nevoie de timp pentru a se amortiza din punct de vedere financiar, revizuirea metodelor poluante de productie ar putea ajuta la atenuarea viitoarelor costuri legate de emisii.

Un avantaj major al tehnologiei cuptoarelor electrice cu arc este ca pot fi cu usurinta inchise si deschise, in functie de conditiile de pe piata.

In ultimii ani, GFG a cheltuit miliarde de dolari achizitionand pe plan global facilitati de producere a metalelor care se confruntau cu probleme financiare. Compania a achizitionat active in Romania, Cehia, Italia, Belgia, Luxemburg si Macedonia de Nord, dupa ce Comisia Europeana a aprobat cumpararea de catre ArcelorMittal a rafinariei Ilva, cu conditia vanzarii unor active.

Marti, GFG a anuntat cumpararea unei otelarii din India aflate in faliment, pentru 60 de milioane de dolari, prima investitie in tara natala a lui Sanjeev Gupta, cel care detine GFG Alliance.

In luna iulie a anului trecut, Liberty Steel a platit 740 de milioane de euro pentru a prelua o serie de otelarii din Cehia, Romania, Macedonia de Nord, Italia si Belgia de la grupul ArcelorMittal. In prezent, Liberty Steel, parte din grupul GFG Alliance, detinut de miliardarul Sanjeev Gupta, a ajuns la aproximativ 30.000 de angajati.

Grupul Liberty face parte din Alianta GFG, un grup mondial de intreprinderi din industria energetica, miniera, metalurgica, inginerie, logistica si servicii financiare, cu sediul la Londra, cu centre suplimentare in Dubai, Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris si New York si cu o prezenta in aproximativ 30 de tari la nivel mondial.

Alianta are o cifra de afaceri ce depaseste 15 miliarde de dolari si include intreprinderi industriale si metalurgice integrate sub marca „Liberty”, un grup de resurse, energetic, transport si infrastructura sub marca „SIMEC”, precum si Wyelands, o filiala bancara si financiara, si filiala imobiliara Jahama Estates.

Articole pe aceeasi tema

  • Dupa ce si-a virat castigul la stat, Hidroelectrica schimba schema de lucru: mai multi salariati si un Directorat mai „solid”Dupa ce si-a virat castigul la stat, Hidroelectrica schimba schema de lucru: mai multi salariati si un Directorat mai „solid”
  • Profit pe linie la cele mai performante companii ale statului: Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz au sfidat pandemia in 2020. Cand vin si investitiile?Profit pe linie la cele mai performante companii ale statului: Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz au sfidat pandemia in 2020. Cand vin si investitiile?
  • Planul de restructurare a CE Oltenia a pasit cu stangul. Comisia Europeana anunta ca porneste o investigatie asupra celui mai mare producator de energie pe carbune din RomaniaPlanul de restructurare a CE Oltenia a pasit cu stangul. Comisia Europeana anunta ca porneste o investigatie asupra celui mai mare producator de energie pe carbune din Romania
  • Boala lunga, moarte sigura: CE Oltenia incearca sa abureasca Comisia Europeana cu un plan de restructurare in care nu cred nici cei ce l-au scris .Boala lunga, moarte sigura: CE Oltenia incearca sa abureasca Comisia Europeana cu un plan de restructurare in care nu cred nici cei ce l-au scris .
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Conducerea Transelectrica monitorizeaza investitiile aflate in executie

Next Story

De ce refuza Primaria Capitalei sa-si achite restantele de plata pentru serviciile de utilitati publice?

Articole pe aceeasi tema

0

Profit pe linie la cele mai performante companii ale statului: Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz au sfidat pandemia in 2020. Cand vin si investitiile?

Posted On 26 februarie 2021
, By Redactia
0

Planul de restructurare a CE Oltenia a pasit cu stangul. Comisia Europeana anunta ca porneste o investigatie asupra celui mai mare producator de energie pe carbune din Romania

Posted On 7 februarie 2021
, By Redactia
0

Boala lunga, moarte sigura: CE Oltenia incearca sa abureasca Comisia Europeana cu un plan de restructurare in care nu cred nici cei ce l-au scris .

Posted On 3 februarie 2021
, By Redactia

One Comment

  1. sandu 20 februarie 2020 at 11:31 Reply

    Un pariu corect chiar daca pe moment lucreaza sub capacitate. Green deal in UE va instala multe eoliene iar acestea sunt ~75% otel ca masa.

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

Statul pune in carca Nuclearelectrica stocul de siguranta a concentratelor de uraniu. Pe cand urmeaza si apa grea?

Posted On 4 martie 2021

Canada doreste sa se implice in retehnologizarea Unitatii 1, dar si la constructia unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda

Posted On 3 martie 2021

In afara de promisiuni si planuri nu facem nimic: Potentialul regenerabil al Romaniei risca sa ramana neexploatat

Posted On 3 martie 2021

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

Posted On 18 septembrie 2012

Transelectrica se întărește și SMART-UL...

Posted On 27 februarie 2021

"Constructia reactoarelor 3 si 4 de la...

Posted On 25 februarie 2021

Romelectro este lider de asociatie,...

Posted On 25 februarie 2021

Publicitate



Cariera in Romania

PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

O noua eticheta energetica pentru aparatele de uz casnic

Cum alegem intre un cuptor de coacere pe gaze si unul electric

Incep sa apara oportunitati pentru investitii in energie regerabila

Cum arata clasamentul ofertelor de furnizare energie electrica. Primele pozitii conform comparatorului ANRE

Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice se modifica din nou. Acces mai facil la finantare

Video

Viorel Tudose: Furnizorii de energie trebuie sa lase forta si aroganta la o parte. Consumatorul trebuie respectat

Viorel Tudose, Getica 95: Liberalizarea pietei de energie s-a facut la masa bogatilor, consumatorul nu a fost informat si educat

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Interviurile Energy-Center: Viorel Tudose, Getica 95: Degeaba vii in piata cu sume mari de bani daca nu ai capitalul uman

Interviurile Energy-Center: Viorel Tudose, Getica 95: dupa liberalizarea pietei batalia pentru consumatorii casnici va fi foarte mare

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.