Pentru ca instalatorii nu se grabesc sa se inscrie in programul pentru instalarea de panouri fotovoltaice, ANM a prelungit sesiunea de inscriere
Sesiunea de inscriere pentru validarea instalatorilor in programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica a fost prelungita pana pe data de 29 martie 2019, a anuntat Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), intr-un comunicat transmis joi AGERPRES.
De asemenea, Ghidul de finantare aferent acestui program a fost modificat si completat prin Ordinul viceprim-ministrului si ministru al Mediului, Gratiela Gavrilescu, publicat in Monitorul Oficial nr. 197 din data de 12 martie 2019, in vederea simplificarii accesarii programului.
Inscrierea persoanelor fizice se va face la unul dintre instalatorii validati, lista acestora urmand a fi publicata pe site-ul institutiei (www.afm.ro) inaintea demararii programului pentru persoanele fizice.
Initial, sesiunea de inscriere in vederea validarii instalatorilor in programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica trebuia sa se incheie pe data de 15 martie 2019.
Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala.
Pentru a beneficia de finantare in cadrul programului, persoana fizica trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate a solicitantului, criteriile de eligibilitate a proiectului si cerintele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice. De asemenea, solicitantii trebuie sa prezinte documentele necesare pentru inscriere asa cum se regasesc in Ghidul de finantare disponibil pe site-ul AFM, la sectiunea aferenta programului.
Scopul programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica necesara consumului propriu si livrarea surplusului in sistemul energetic national.
Toate informatiile privind desfasurarea acestui program se publica pe site-ul www.afm.ro, la sectiunea Programe de finantare – Sisteme fotovoltaice.
Recent, Andrei Iorgulescu, director in cadrul AFM, a declarat ca doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au inscris in programul pentru prosumatori, adica persoane fizice care produc si consuma energie in acelasi timp.