Locatie: Hotel Marshal Garden, Sala PANORAMIC
Data: 16 noiembrie 2023

Contextul evenimentului

Pentru a sprijini tranzitia catre un sector al aprovizionarii cu energie cu emisii reduse de carbon, UE a stabilit tinte privind ponderea energiei din surse regenerabile in consumul final de energie, și anume 32% pana in anul 2030. Directiva UE privind energia din surse regenerabile impune de asemenea statelor membre sa dezvolte instalatii de stocare pentru a stabiliza sistemul electroenergetic pe masura ce acesta primește mai multa energie din surse regenerabile.

Potrivit estimarilor Comisiei Europene, pentru a-și atinge obiectivele climatice pentru anul 2050, ar putea fi necesar ca UE sa iși majoreze de pana la șase ori capacitatea de stocare a energiei.

In cadrul conferintei vom aborda toate formele actuale de stocare a energiei, necesarul de investitii la nivel national, legislatia pentru stimularea investitiilor precum si barierele existente in dezvoltarea realizarii stocarii.
Sunt invitati ca participanti autoritatile din domeniu, principalele companii specializate in tehnologii de stocare, producatorii de energie si gaze.

Eveniment organizat de Spot Pro Media SRL / Energy-Center

e-mail: redactia@energy-center.ro / evenimente@energy-center.ro

Tel: 0746164127 / 0314048614