0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Ungurii de la MET au prize la investitorii straini
Ministrul Economiei: Ne vom asuma raspunderea pe Ordonanta 114 in urmatoarele 2-3 saptamani
Ungurii nu mai asteapta dupa gazele de la Marea Neagra, tot Gazprom ramane baza
Rusii au pus piciorul in China, cu gazele naturale
Nordicii vor sa reduca influenta Gazprom pe piata europeana de gaze
Niculae Havrilet: OUG 114 va produce efecte negative si in anii viitori
Un nou Consiliu de Supraveghere la Transelectrica, tot provizoriu
ANRE a inceput curatenia in sistemul de producere de energie electrica
ANRE cheama furnizorii la control si da amenzi
Comisia pentru Controlul Activitatilor Nucleare a intrat in secolul XXI: un soft performant simplifica radical procesul de obtinere a autorizatiilor

Cum poate fi obtinut cel mai bun randament si cel mai scazut consum pentru o centrala termica de apartament?

Scris la 5 decembrie 2017
de Redactia
Comentarii: 0
Tag: accesorii de termoreglare, ariston thermo, centrale termice de apartament, consum scazut, randament ridicat
Tweet

Potrivit specialistilor Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, consumul unui echipament de incalzire poate fi eficientizat cu ajutorul accesoriilor de termoreglare, dar si prin asigurarea izolarii termice a imobilului.

Majoritatea celor care opteaza pentru instalarea unei centrale termice pe gaz aleg aceasta varianta datorita costurilor reduse oferite de acest sistem. De altfel, functionarea eficienta a centralei pentru obtinerea unui randament ridicat si a unui consum cat mai mic reprezinta o prioritate pentru cei mai multi utilizatori din Romania. Centralele termice in condensare sunt, prin definitie, echipamentecu o eficienta ridicata ce poate fi crescuta prin respectarea unei serii de pasi.

„In primul rand, utilizatorii pot monta accesorii de conectivitate si termoreglare care sporesc eficienta si performantele centralei, dar permit si controlul de la distanta. Accesoriile variaza de la senzori de exterior, pana la termostate de interior cu tot mai multe functionalitati. O functionare optimizata a centralei poate fi obtinuta si prin intermediul unor programe presetate pentru momentele in care suntem acasa si cele in care suntem la serviciu, cand nu este nevoie sa mentinem o temperatura de confort in casa.Toti acesti pasi ne ajuta la obtinerea unor economii importante la factura de gaze”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Reducerea pierderilor de aer cald este o alta modalitate de crestere a randamentului centralei termice pe gaz. In acest sens, reprezentantii Ariston Thermo Romania recomanda verificarea izolatiei geamurilor, a usilor de intrare si a altor elemente constructiveale imobilului. De asemenea,este recomandat ca radiatoarele sa nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de caldura.

Nu in ultimul rand, utilizatorii de centrale termice trebuie sa tina cont si de anumite actiuni precum reviziile anuale pentru asigurarea  unui randament ridicat si a unui consum cat mai scazut al echipamentelor de incalzire. Dincolo de reviziile periodice si verificarea tehnica, o exploatare corecta a centralei termice pe timp de iarna contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru incalzirea locuintei, dar si la prelungireaduratei de viata a centralei termice.

Accesoriile de termoreglare pot aduce economii de pana la 10%

Pentru o mai buna functionare si un randament crescut al centralei termice este recomandata instalarea accesoriilor de termoreglare. Orice centrala accepta astfel de dispozitive, iar in ceea ce priveste costurile, acestea pornesc de la 100 lei pentru un termostat simplu sau o sonda de exterior si pot ajunge pana la 900 lei, daca vorbim de un accesoriu ce poate fi controlat prin intermediul unei aplicatii mobile. Pe masura ce internetul intra tot mai mult in vietile si casele oamenilor, astfel de aplicatii devin tot mai prezente si necesare.Tehnologiile locuintelor inteligente din ziua de azi se regasesc inclusiv la nivelul centralelor termice care, prin functiile variate de care beneficiaza, usureaza vietile oamenilor.

„Dezvoltarile tehnologice din ultimul timp reprezinta pentru noi o provocare constanta de a crea cele mai intuitive si eficiente solutii. Un astfel de exemplu este si aplicatia Ariston NET, care confera centralei termice o serie de functii inteligente. Cu Ariston NET poti seta, modifica si controla temperatura din locuinta si a apei calde menajere oricand, folosind un telefon inteligent sau un PC, de oriunde in lume. Datorita sistemului inovator de monitorizare, aplicatia te poate anunta in cazul aparitiei unei problemela sistemul de incalzire,”a adaugat reprezentantul companiei.

Cum pregatesti centrala termica pentru „vacanta de iarna”

Potrivit specialistilor Ariston Thermo Romania pregatirea centralei pentru perioada de vacanta este esentiala. Inainte de a pleca de acasa este recomandat ca centrala sa fie lasata in priza si sa se activeze,din centrala sau dispozitive externe, programul de vacanta, ceea ce inseamna reglarea temperaturilor interioare la 18-19 grade. De asemenea, functiile de siguranta, precum cea de anti-inghet si anti-blocare, trebuie sa fie active pe durata in care utilizatorul lipseste de acasa pentru a preveni situatii neplacute. In acest fel, timpul de reincalzire, la intoarcerea din vacanta, va fi scurt si fara un consum exagerat.

Pentru perioadele cand utilizatorul este acasa, reprezentantii companiei recomanda setarea sistemului la 20 de grade pe timp de noapte pentru o eficienta maxima. Pe durata zilei, valoarea termica recomandata este de 23 de grade. Pe langa aceasta temperatura de confort fixata pe termostatul de camera, consumul centralei va fi influentat si de temperatura de functionare a acesteia, dar si de cantitatea de apa calda menajera consumata.

 

Articole pe aceeasi tema

  • Incalzirea centralizata pierde in continuare teren in fata centralelor individuale, fiind preferate unitatile cu randament energetic ridicatIncalzirea centralizata pierde in continuare teren in fata centralelor individuale, fiind preferate unitatile cu randament energetic ridicat
  • Sfaturi pentru intretinerea centralei termice. In ce situatii nu este necesara interventia unui centru serviceSfaturi pentru intretinerea centralei termice. In ce situatii nu este necesara interventia unui centru service
  • Care sunt costurile instalarii unei centrale termice si cum trebuie aleasa o centralaCare sunt costurile instalarii unei centrale termice si cum trebuie aleasa o centrala
  • Ariston Thermo lanseaza o noua gama de centrale termice inteligente pe piata din RomaniaAriston Thermo lanseaza o noua gama de centrale termice inteligente pe piata din Romania
Tweet
  • google-share
Articolul precedent

Sectorul energetic este atractiv pentru bursa degeaba, sau doar pentru dividende. Investitiile si expansiunea sunt scoase din calcul.

Articolul urmator

Unitatea 2 de la Cernavoda se opreste maine seara pentru lucrari de verificare si control

Articole pe aceeasi tema

0

Incalzirea centralizata pierde in continuare teren in fata centralelor individuale, fiind preferate unitatile cu randament energetic ridicat

Posted On 17 iunie 2019
, By Redactia

De Ziua Pamantului, oamenii de stiinta din Groenlanda trag un semnal de alarma referitor la incalzirea globala

Posted On 22 aprilie 2019
, By Redactia
0

Sfaturi pentru intretinerea centralei termice. In ce situatii nu este necesara interventia unui centru service

Posted On 20 martie 2019
, By Redactia

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cautare

Publicitate

UGM Energy

PUBLICITATE dreapta

‹ ›

RECENT

POPULAR

COMMENTS

Ungurii de la MET au prize la investitorii straini

Posted On 6 decembrie 2019

Ministrul Economiei: Ne vom asuma raspunderea pe Ordonanta 114 in urmatoarele 2-3 saptamani

Posted On 5 decembrie 2019

Provocarea anului 2020: cotarea la bursa a celei mai performante companii din Romania, Hidroelectrica

Posted On 5 decembrie 2019

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

Posted On 18 septembrie 2012

Scuze, o completare.Sectorul nuclear din...

Posted On 17 noiembrie 2019

M-as bucura ca informatiile dvs sa mai...

Posted On 17 noiembrie 2019

[…] „Odată făcut și verificat...

Posted On 1 noiembrie 2019

Arhiva

Utile

La nivel mondial numarul contoarelor inteligente se va dubla in urmatorii ani

Unde se afla Romania in procesul de digitalizare a sistemului energetic?

Se reiau inscrierile in Programul Casa Verde 

Monoxidul de carbon face zeci de victime in sezonul rece. Respectarea unor reguli simple poate salva vieti

Au intrat in vigoare prevederile privind monitorizarea sistemului de promovare a producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie.

Video

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

Conferinta Energy-Center: "Care sunt efectele Ordonantei de Urgenta 114/2018 asupra sectorului energetic? Ce implicatii ar putea avea modificarea sau abrogarea OUG 114?"

Conferinta Energy Center - 6 iunie 2019

Gala Premiilor Energy-Center, Editia a doua

Gala Energy-center

Formular de contact

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.