Parteneriat inedit intre Facultatea de Energetica si Deloitte
Deloitte Romania si Facultatea de Energetica a Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti au semnat ieri un acord de parteneriat prin care experti din cadrul facultatii vor fi implicati in proiectele Deloitte in domeniul energiei, iar studentii si masteranzii facultatii vor beneficia de stagii de practica si perfectionare in cadrul companiei. Acordul se inscrie eforturilor Deloitte de a oferi expertiza tehnica clientilor sai, consolidand astfel serviciile, programele si initiativele pe care le ofera si a atrage cei mai buni profesionisti.
“Sunt extrem de incantat ca, prin intermediul acestui parteneriat, putem oferi studentilor si masteranzilor de exceptie ai Facultatii de Energetica posibilitatea de a lua contact imediat cu mediul de afaceri prin expunerea la proiectele noastre si la experientele unei echipe solide de profesionisti. Ne dorim ca acest parteneriat sa fie pe termen lung, astfel incat sa putem vedea in timp cu adevarat beneficiile sale. In egala masura, ne bucura faptul ca putem avea acces la cunostintele deosebite ale reprezentantilor facultatii. La Deloitte, investim constant pentru a oferi cariere exceptionale tinerilor nostri angajati pentru a servi clientiicu distinctie, fiind prezenti in acele initiative care conecteaza oameni si idei”,a spusAlexandru Reff, Country ManagingPartner Deloitte Romania.
“Cele mai mari provocari ale sectorului energetic sunt digitalizarea si sustenabilitatea, in conditiile luptei de combatere a schimbarilor climatice. Deloitte Romania are un portofoliu de aproape o suta de clienti, companii din domeniul energetic, iar Facultatea de energetica detine expertiza tehnica ce poate fi utila clientilor nostri pentru a face fata cu succes provocarilor actuale. Din acest parteneriat castiga atat Deloitte, cat si Facultatea, dar cel mai mult va avea decastigat sectorul energetic in ansamblul sau prin punerea laolalta a acestor competente”, a adaugat Razvan Nicolescu, Executive LeadAdviser Deloitte Romania.
Cu ocazia parteneriatului, Deloitte a imbratisat totodata propunerea Facultatii de a avea un reprezentat in Consiliul consultativ, astfel incat sa poata aduce un echilibru intre nevoie existente pe piata muncii in sectorul energetic si programa facultatii.
La randul sau, Adrian Badea, Director Scoala Doctorala de Energetica, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti a spus: “Absolventii facultatii de Energetica au marele atu al unei formari multilaterale, sistemice, ceea ce le permite adaptarea rapida la noi situatii si provocari. Parteneriatul semnat astazi cred ca va fi benefic pentru ambii parteneri. Deloitte va aduce facultatii experienta sa excelenta de lucru cu mediul economic si de afaceri, sprijinind studentii in dezvoltarea spiritului antreprenorial si a consolidarii cunostintelor economice. La randul sau, facultatea ofera, pe langa expertiza si cunostintele de varf ale profesorilor ei, entuziasmul, inteligenta sitinereţeastudenţilor”.
Horia Necula, Decan al Facultaţii de Energetica, a spus: „Parteneriatul cu Deloitte Romania reprezinta o forma de colaborare in sprijinul cresterii nivelului procesului educativ in institutia noastra. Legaturile cu mediul economic, atat la nivelul studentilor, cat si al cadrelor didactice nu pot fi decat benefice, cu atat mai mult in domeniul sectorului energetic, caracterizat de schimbari profunde in ultimii ani. Pregatirea practica a studenţilor a reprezentat in ultimii ani o prioritate in universitatea noastra si astfel de parteneriate sunt esenţiale in indeplinirea dezideratelor noastre”.