0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Transelectrica continua modernizarea statiilor electrice de transformare in zona Moldovei
Se clatina Nord Stream 2? 18 companii de servicii nu mai lucreaza la proiect
Razvan Nicolescu despre gazele din Marea Neagra: cine va cumpara acolo trebuie sa aiba cel putin 3 miliarde de euro in buzunar
Pace intre Consiliul Concurentei si Hidroelectrica
Nuclearelectrica continua sa creada in investitia la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda
Restart Energy continua investitiile in energie regenerabila: 30 milioane dolari intr-un proiect solar de 45 MW in Salaj
A mai cazut o stea, Rafinaria “Steaua Romana”
Conferința „Instrumentele Consiliului Mondial al Energiei pentru evaluarea tranziției în energie” :România în context european“
Termocentrala Rovinari risca sa se opreasca din lipsa de carbune
Transelectrica a iesit pe profit si in 2020

Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei, printre cei mai activi membri ai organizatiei mondiale

Posted On 25 ianuarie 2017
By : Redactia
Comment: 0
Tag: AGA, Comitetul nationala roman al Comitetului mondial al energiei, energie sigura, Foren 2016

Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei organizeaza astazi, 26 ianuarie 2017, Adunarea Generala a membrilor Asociatiei CNR-CME. La lucrarile Adunarii Generale vor participa reprezentantii celor mai importante companii, societati nationale și societati comerciale din domeniul energiei (energie electrica, petrol, gaze, carbune, regenerabile) și din domeniul producerii si furnizarii de echipamente si servicii pentru sectorul energie – membri colectivi și  individuali ai CNR-CME, precum si invitati de onoare, reprezentanti ai unor companii de prestigiu din domeniul energetic, institute de cercetare, universitati, organizatii nonguvernamentale, institutii și organisme oficiale.

Reprezentantii CNR-CME vor prezenta: Raportul Consiliului Director CNR-CME privind activitatea desfasurata în anul 2016 și Planul de activitate pentru anul 2017. “Anul 2016 a fost un an plin de provocari dar si de realizari remarcabile în viata organizatiei, în care si-a sporit reprezentativitatea si vizibilitatea atat la nivel national cat si regional si global. CNR-CME, consecvent misiunii sale, a continuat sa aduca în atentia specialistilor din comunitatea energeticienilor si a mediului de afaceri din domeniu subiecte de mare actualitate si interes pentru dezvoltarea energetica durabila a tarii. Au fost organizate 18 evenimente: conferinte, mese rotunde, workshop-uri, forumuri cu subiecte incitante și actuale, evenimente care au facut parte din lista de evenimente cu caracter regional ale Consiliului Mondial al Energiei și s-au bucurat de o participare numeroasa, atat a specialiștilor din Romania cat și a reprezentantilor Consiliului Mondial al Energiei”, se precizeaza în comuniactul transmis de CNR-CME.

Cel mai important eveniment pe care l-a organizat CNR-CME în anul 2016, sub auspiciile Consiliului Mondial al Energiei, a fost Forumul Regional al Energiei –– Editia a XIII-a FOREN 2016, desfasurat in perioada 12-16 iunie 2016. Cu tema «Energie sigura și sustenabila pentru regiune», FOREN 2016 a reunit specialiști de înalta clasa care au prezentat si au analizat subiecte privind cele mai noi dezvoltari tehnologice în domeniul energetic, perspectivele de viitor ale sectorului de energie electrica, petrol și gaze naturale, carbune, energie nucleara, surse regenerabile de energie, precum și deciziile economice si politice necesare pentru energie sigura și sustenabila în regiunea central și de sud-est a Europei. FOREN 2016 a fost un Forum Energetic de mare complexitate care a cuprins 11 Evenimente Importante: Ziua Regionala a Energiei, Doua  Keyote Addresses (KA), Conferinta Trilema Energiei, patru mese Rotunde la nivel de Forum  (RTF), trei Workshopuri la nivel de Forum (WF), cinci  sesiuni de comunicari stiintifice,  16 Mese Rotunde la nivel de corporatie precum și o Expozitie internationala în cadrul careia au fost prezentate realizari de ultima ora ale firmelor din tara și din strainatate.

“Date si cifre de la FOREN dovedesc faptul ca, Comitetul National Roman conduce cel mai frecventat eveniment de la nivel European al Consiliului Mondial al Energiei, aducand laolalta decidenti politici, reprezentati ai companiilor, ai academiei si viitori lideri energeticieni din Europa Centrala si de Est. Programul interesant, discutiile valoroase, comunitatea bine informata si organizarea de exceptie au facut din FOREN un eveniment de referinta unde participantii vin pentru a afla cele mai actuale dezvoltari de pe pietele regionale ale energiei”, a declarat Einari Kisel – Regional Manager, Europe; Senior Fellow, European Policies, Consiliul Mondial al Energiei.

Amplele dezbateri în cadrul manifestarilor FOREN 2016 au permis elaborarea unor concluzii si recomandari care au fost incluse în „MESAJUL FOREN 2016, Sinteze, Concluzii, Recomandari” si au fost transmise organelor competente pentru a pune în evidenta problemele actuale din sectorul energetic si pentru a contribui la elaborarea Strategiei Energetice a Romaniei 2016-2030 cu perspective anului 2050. În plus, membrii Asociatiei CNR-CME, Asociatie care include aproape toate societatile din domeniul energie-mediu, cat și pe cei mai importanti specialisti din domeniul energiei, din toate domeniile sectorului energetic, au participat activ la consultarile privind Strategia si la transmiterea de puncte de vedere pertinente.

În anul 2017, Asociatia CNR-CME organizeaza 17 evenimente: Întalniri cu ONG-urile membre CNR-CME, cu reprezentantii Institutiilor de Învatamant Superior si ai Academiilor membre, cu partenerii media, ENERGY DAY cu tema: „Smart Grid Implementation – un efort comun al unitatilor cu profil energiemediu”, conferinte care prezinta studiile de actualitate realizate de Consiliul Mondial al Energiei (“Financing Resilient Infrastructure”, “Renewable Electricity System Integration”,  World Energy Trilemma”, “Performance of Generating Plant”, Energy Efficiency”, “World Energy Resources”, World Energy Scenarios” “E-mobility”), cu accent pe problemele din sectorul energiei din Romania. În plus, CNR-CME este coorganizator sau partener de eveniment la alte 8 evenimente, organizate de membrii colectivi CNR-CME.

Cu ocazia Adunarii Generale din 26 ianuarie 2017 vor fi înmanate diplome pentru acordarea titlului de Membru Onorific al Comitetului National Roman al Consiliului Mondial al Energiei unui numar de 13 personalitati care, prin experienta si cunostintele dobandite pana în prezent si-au castigat un prestigiu bine meritat si recunoastere de specialisti energeticieni si Medalia CNR-CME în semn de apreciere pentru sprijinul acordat cresterii prestigiului CNR-CME în tara si strainatate unui numar de 22 personalitati, membri CNR-CME.

Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei – CNR-CME este membru fondator al Consiliului Mondial al Energiei, din anul 1924. Ca principala organizatie multi-energetica din tara, CNR-CME are ca misiune: “promovarea dezvoltarii energetice durabile a Romaniei si utilizarea eficienta a resurselor de energie de toate formele”. CNR-CME numara în prezent peste 140 membri colectivi (companii si organizatii de renume cu activitate în domeniul energiei si mediului) si peste 350 membri individuali, personalitati remarcabile ale energeticii romanesti.

 

Articole pe aceeasi tema

  • Romgaz vrea sa devina furnizor de energie si gazeRomgaz vrea sa devina furnizor de energie si gaze
  • Ce propune conducerea Electrica actionarilor la urmatoarea sedinta AGA? Procese cu fostii directori, remuneratii marite, polite de asigurari sociale si, in final, strategia pentru 2019-2023Ce propune conducerea Electrica actionarilor la urmatoarea sedinta AGA? Procese cu fostii directori, remuneratii marite, polite de asigurari sociale si, in final, strategia pentru 2019-2023
  • Ministerul Energiei cultiva provizoratul la toate companiile la care este actionar majoritar. Cu ce riscuri?Ministerul Energiei cultiva provizoratul la toate companiile la care este actionar majoritar. Cu ce riscuri?
  • Mai incet cu mutatul: sediul social al CE Oltenia ramane inca la Targu JiuMai incet cu mutatul: sediul social al CE Oltenia ramane inca la Targu Jiu
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Pentru serviciile de informatii, sistemul energetic national nu tine de siguranta tarii?

Next Story

Polonia pune piedici Gazprom si ameninta aprovizionarea cu gaze naturale a Europei de Vest

Articole pe aceeasi tema

Romgaz vrea sa devina furnizor de energie si gaze

Posted On 6 noiembrie 2019
, By Redactia
0

Ce propune conducerea Electrica actionarilor la urmatoarea sedinta AGA? Procese cu fostii directori, remuneratii marite, polite de asigurari sociale si, in final, strategia pentru 2019-2023

Posted On 25 septembrie 2019
, By Redactia

Ministerul Energiei cultiva provizoratul la toate companiile la care este actionar majoritar. Cu ce riscuri?

Posted On 29 august 2017
, By Redactia

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

O noua eticheta energetica pentru aparatele de uz casnic

Posted On 28 februarie 2021

Si asa s-a pus cruce mineritului din Romania? Avem aur foarte mult. Il vindem, il ia Banca Nationala, ne facem inele, ghiuluri.

Posted On 28 februarie 2021

Cum alegem intre un cuptor de coacere pe gaze si unul electric

Posted On 27 februarie 2021

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

Posted On 18 septembrie 2012

Transelectrica se întărește și SMART-UL...

Posted On 27 februarie 2021

"Constructia reactoarelor 3 si 4 de la...

Posted On 25 februarie 2021

Romelectro este lider de asociatie,...

Posted On 25 februarie 2021

Publicitate



Cariera in Romania

PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

O noua eticheta energetica pentru aparatele de uz casnic

Cum alegem intre un cuptor de coacere pe gaze si unul electric

Incep sa apara oportunitati pentru investitii in energie regerabila

Cum arata clasamentul ofertelor de furnizare energie electrica. Primele pozitii conform comparatorului ANRE

Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice se modifica din nou. Acces mai facil la finantare

Video

Viorel Tudose: Furnizorii de energie trebuie sa lase forta si aroganta la o parte. Consumatorul trebuie respectat

Viorel Tudose, Getica 95: Liberalizarea pietei de energie s-a facut la masa bogatilor, consumatorul nu a fost informat si educat

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Interviurile Energy-Center: Viorel Tudose, Getica 95: Degeaba vii in piata cu sume mari de bani daca nu ai capitalul uman

Interviurile Energy-Center: Viorel Tudose, Getica 95: dupa liberalizarea pietei batalia pentru consumatorii casnici va fi foarte mare

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: ANRE moare de grija consumatorilor, dar are ca prioritate profiturile furnizorilor straini

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.