0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
ANRE a amendat 5 furnizori de energie cu 1,1 milioane lei
Engie Romania sprijina Asociatia Daruieste Viata cu inca 110.000 de euro
AFEER Academy a specializat intr-un an peste 800 de cursanti
Investigatie a Consiliului Concurentei la Electrica si CEZ
Enel aduce Homix in Romania, un sistem inteligent de economisire a energiei
Linia electrica Cernavoda-Stalpu se construieste cu materiale de fabricatie romaneasca
ANRE a stabilit ca investitiile in reteaua de gaze vor fi de 2,274 miliarde lei, pentru 2020
Aristotel Jude, inca 4 luni de provizorat la conducerea Romgaz
Enel X instaleaza 25 de statii de incarcare rapida, in 12 orase
Schimb de stafeta la varful ANRM: Daniel Grigoroiu-Norocel il inlocuieste pe Nicolae Turdean

Dupa reclama repetata facuta de ministrul energiei, Virgil Popescu, Hidroelectrica indeamna posibilii clienti sa trimita documentatia pentru schimbarea furnizorului de energie on-line.

Posted On 6 ianuarie 2021
By : Redactia
Comment: 0
Tag: consumatori casnici de energie electrica, furnizori de energie, Hidroelectrica, pret concurential la energie, Virgil Popescu

Hidroelectrica recomanda consumatorilor sa trimita toata documentatia online daca doresc sa devina clientii companiei, pentru a evita call-center-ul, care este suprasolicitat in aceasta perioada, iar procedura de schimbare a furnizorului se va realiza in termenul legal de 21 de zile, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Buciu, reprezentant al biroului de presa al companiei.

„Volumul mare al cererilor clientilor de migrare a contractelor catre Hidroelectrica face ca numarul de call-center pus la dispozitie de companie sa fie suprasolicitat in aceste zile. Clientii au insa la dispozitie si informatiile detaliate publicate pe site, astfel incât sa poata depune documentatiile necesare on-line. Schimbarea de contract se va opera conform prevederilor legale, in termen de 21 de zile de la notificarea actualului furnizor cu privire la intentia clientului de a migra catre noul furnizor”, a precizat Buciu.

Compania a postat si pe site o informare pentru clienti, precizând ca documentatia necesara poate fi trimisa online, la adresa contractare@hidroelectrica.ro, urmând ca in cel mai scurt timp sa fie contactati de un reprezentant al societatii.

Este vorba despre cererea de incheierea a contractului de furnizare si contractul-cadru, care trebuie descarcate de pe site, precum si o copie a actului de identitate, copie a actului de proprietate sau alt document privind dreptul de folosinta al spatiului si o copie a ultimei facturi.

„Pentru a usura procesul de schimbare a furnizorului si pentru a scurta timpii necesari contractarii, rugam clientii sa se asigure ca actele transmise sunt corecte si complete. Volumul mare de cereri de schimbare a furnizorului face ca in aceasta perioada numarul de Call Center Hidroelectrica (021 9834) sa fie suprasolicitat, cu impact asupra timpilor de asteptare pentru preluare a apelurilor. Ne cerem scuze pentru acest disconfort si va asiguram ca solicitarile trimise pe mail conform indicatiilor anterioare vor fi procesate”, se precizeaza in informarea de pe site-ul companiei.

Aceasta dupa ce, anterior, tot miercuri, redactorul AGERPRES a sunat la call-center-ul Hidroelectrica, in calitate de consumator casnic si, dupa o asteptare de 50 de minute, a intrebat operatorul despre pasii pe care trebuie sa ii faca un consumator ca sa devina client al companiei.

„Trimiteti un e-mail cu documentele, primiti contractul, il semnati si il returnati semnat”, a spus initial operatorul.

Intrebat care sunt documentele necesare, el a raspuns: „Act de identitate, act de spatiu, ultima factura, plus formularele de pe site. Contractul poate fi incheiat doar online”.

De asemenea, intrebat cât dureaza procesul de schimbare, operatorul a transmis: „Aproximativ doua luni. Contractul vi-l trimitem in 3-4 saptamâni”. „Exista o perioada de preaviz si, in plus, sunt foarte multi clienti care asteapta la coada”, a argumentat el.

Contactati de AGERPRES, reprezentantii ANRE au aratat ca, potrivit legii, schimbarea furnizorului trebuie facuta in maximum 21 de zile de la trimiterea contractului semnat. Totodata, au precizat ca, daca un apel in asteptare dureaza mai mult de trei minute, clientul poate cere compensatii banesti de la respectiva companie.

La rândul lor, când li s-au cerut raspunsuri oficiale despre aceasta situatie, reprezentantii biroului de presa al Hidroelectrica au precizat pentru AGERPRES: „Call-center-ul nostru este un serviciu externalizat. Vom lua masuri pentru ca operatorii sa fie mai bine instruiti si, de asemenea, vom suplimenta informatiile de pe site, astfel incât consumatorii interesati sa nu mai fie nevoiti sa sune la call-center pentru a afla detalii”.

Potrivit Ordinului ANRE nr. 234 din 20 decembrie 2019 pentru aprobarea Procedurii privind schimbarea furnizorului de
energie electrica/gaze naturale de catre clientul final, la articolul 5 se arata ca „in procesul de schimbare a furnizorului de catre un client final sunt implicati: clientul final, FA (furnizorul actual – n.r.), FN (furnizorul nou – n.r.), OR (operatorul de retea – n.r.) si PRE (partea responsabila cu echilibrarea – n.r.), dupa caz, care au obligatia de a actiona astfel incât schimbarea efectiva a furnizorului sa se produca in termen de maximum 21 de zile calendaristice de la data notificarii de catre clientul final, cu respectarea conditiilor contractuale”.

Piata de energie electrica a fost complet liberalizata la 1 ianuarie 2021.

Incepând cu aceasta data, consumatorii care erau pâna acum in regim reglementat vor plati preturi mai mari cu 13-26%, daca pastreaza actualul contract.

Autoritatile si specialistii recomanda consumatorilor casnici sa incheie contracte pe piata concurentiala, fie cu actualul furnizor, fie cu un altul, licentiat de ANRE.

 

Articole pe aceeasi tema

  • Ce ar putea castiga Romgaz si Hidroelectrica din serviciul de furnizare pentru consumatorii casnici?Ce ar putea castiga Romgaz si Hidroelectrica din serviciul de furnizare pentru consumatorii casnici?
  • Cu 30 de zile inainte de a ne sanctiona Comisia Europeana, Guvernul si ANRE nu stiu cum sa liberalizeze piatele de energie si gazeCu 30 de zile inainte de a ne sanctiona Comisia Europeana, Guvernul si ANRE nu stiu cum sa liberalizeze piatele de energie si gaze
  • Dupa cateva zile de relaxare, pretul energiei electrice a revenit brusc pe crestere si a depasit nivelul de 400 de lei/MWh in orele de varfDupa cateva zile de relaxare, pretul energiei electrice a revenit brusc pe crestere si a depasit nivelul de 400 de lei/MWh in orele de varf
  • Bogdan Badea, Hidroelectrica: suntem paralizati de controale, poate ca e o coincidenta ca au venit toti in acelasi timpBogdan Badea, Hidroelectrica: suntem paralizati de controale, poate ca e o coincidenta ca au venit toti in acelasi timp
Despre autor
  • google-share
Previous Story

Ce treaba au regulamentele europene cu consumatorii vulnerabili din Romania? Statistica inventata ne spune ca jumatate din consumatorii de energie intra in categoria vulnerabililor.

Next Story

Cat de vulnerabil este sistemul energetic romanesc? Ne-a trecut glontul pe la ureche saptamana trecuta?

Articole pe aceeasi tema

0

Game of thrones in piata de energie

Posted On 20 aprilie 2021
, By Redactia
0

Hidroelectrica lanseaza procesul de retehnologizare a CHE Raul Mare- Retezat. Valoarea contractului este de aproape 77 de milioane de euro

Posted On 15 aprilie 2021
, By Redactia
0

Ce s-ar mai fi bucurat romanii daca Hidroelectrica era cotata la Bursa. Compania se pregateste sa imparta aproape tot profitul si sa dea dividende de 1,28 de miliarde lei, pentru 2020

Posted On 12 aprilie 2021
, By Redactia

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

Game of thrones in piata de energie

Posted On 20 aprilie 2021

Ce este un stabilizator de tensiune și cum te poate ajuta?

Posted On 19 aprilie 2021

ANRE a amendat 5 furnizori de energie cu 1,1 milioane lei

Posted On 19 aprilie 2021

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

REF acest pasaj: "....parteneriat cu GSP...

Posted On 14 aprilie 2021

bai catalim dragostin se vede ca esti...

Posted On 8 aprilie 2021

si...in adaugare...ar trebui intrebati 2...

Posted On 8 aprilie 2021

Publicitate



Cariera in Romania

PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Ce este un stabilizator de tensiune și cum te poate ajuta?

Modernizarea și extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale, priorități pentru Distrigaz Sud Rețele

De ce este important si cum poate fi stocata energia?

Ce este si cum poate fi util un contor pasant?

Asociatia Energia Inteligenta lanseaza cursuri online pentru informarea consumatorilor de energie electrica și gaze naturale ”Cum obtinem un Pret Corect la Energie Electrica”

Video

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Racordarea gratuită la gaze se face fără studiu de impact. Care sunt riscurile

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Gala Premiilor Energy-Center.ro, editia a III-a

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

Conferinta Energy-Center: "Care sunt efectele Ordonantei de Urgenta 114/2018 asupra sectorului energetic? Ce implicatii ar putea avea modificarea sau abrogarea OUG 114?"

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.