0746 164 127 redactia@energy-center.ro
  • Actualitate
    • Consumatori
    • Furnizori
    • Legislatie mediu
    • Producatori
    • Stiri
  • Energie electrica
    • Energie nucleara
    • Energie regenerabila
    • Energie termica
    • Hidroenergie
  • Evenimente
  • Editorial
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Utile
  • Video
  • English
  • Comunicate
STIRI RECENTE
Engie Romania si Saint-Gobain vor construi cel mai mare parc fotovoltaic din Romania
wpd România accelerează investițiile în eolian onshore și fotovoltaic
In viziunea Concurentei, solutia pentru preturile mari la energie este taxarea producatorilor
Nofar Energy cumpara un parc fotovoltaic in Giurgiu si anunta investitii de 300 mil euro
In plina criza energetica, Electrica isi schimba conducerea
Unitatea 1 de la Cernavoda intra in programul de oprire planificata
Bulgaria si Grecia au inaugurat proiectul unității plutitoare offshore pentru stocare și re-gazeificare de la Alexandroupolis
150 de milioane de euro pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de transport și de distribuție energie transfrontaliera
Cu rabdare ii ajungem: preturile carburantilor sunt inca mai mici in Romania fata de media europeana
Gazprom strange cureaua

E vremea dividendelor. Companiile din energie au ca prioritate bunastarea actionarilor si mai apoi investitiile. Nici criza nu economica nu impiedica distribuirea dividendelor

Posted On 27 aprilie 2020
By : Redactia
Comment: 0
Tag: criza economica, dividende actionari, investitii, OMV Petrom, SN Nuclearelectrica, Transgaz

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor OMV Petrom (SNP) a aprobat ieri propunerea Directoratului de a distribui dividende in valoare bruta de 0,031 lei/actiune pentru anul financiar 2019, in crestere cu 15% fata de anul 2018, potrivit unui comunicat. Valoarea totala bruta a dividendelor de distribuit se ridica la aproximativ 1,76 miliarde de lei, reprezentand 48% din profitul net al grupului atribuibil actionarilor OMV Petrom S.A. pentru anul 2019.

Hand gibt Euroscheine in eine Handfläche

Aproximativ 362 milioane de lei vor merge catre statul roman, care detine, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, 20,639% din actiunile OMV Petrom S.A. Din 2005 si pana in 2019, OMV Petrom a distribuit catre statul roman dividende in valoare de aproximativ 3 miliarde de lei.

„Ne-am mentinut propunerea de distribuire de dividende, in ciuda presiunii la care este supusa industria noastra, in contextul pandemiei de coronavirus si a scaderii abrupte a pretului titeiului. Dividendul aprobat reflecta performanta din 2019 a OMV Petrom. In aceasta perioada dificila, ne mentinem angajamentele fata de actionarii nostri – inclusiv statul roman”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

De asemeni, Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor a aprobat bugetul OMV Petrom S.A. pentru 2020. Acesta a fost intocmit pe baza ipotezelor existente inaintea izbucnirii pandemiei COVID-19, respectiv pe baza unui pret mediu al titeiului Brent de 60 USD/bep.

Compania monitorizeaza continuu situatia si va oferi cele mai bune estimari cu privire la masurile de raspuns la actuala criza, precum si la evolutia estimata in 2020 a principalilor indicatori operationali si de piata, in data de 29 aprilie 2020 cu ocazia publicarii rezultatelor consolidate ale Grupului pentru primul trimestru al 2020.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep in 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 793 benzinarii, la sfarsitul lui 2019, sub doua branduri, OMV si Petrom.

Si actionarii Nuclearelectrica (SNN) au aprobat distribuirea unor dividende de 498,4 milioane lei din profitul pe anul trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Compania a transmis: “In conformitate cu punctul 6 de pe ordinea de zi a AGOA, a fost aprobata propunerea Consiliului de Administratie privind repartizarea profitului net al exercitiului financiar 2019 pe destinatii, valorea totala a dividendelor brute in valoare de 498.421.396 lei, valoarea dividendului brut pe actiune in valoare de 1,65306302 lei, data platii dividendelor, respectiv data de 25 iunie 2020 si modalitatile de plata. SNN urmeaza sa emita un comunicat privind plata dividendelor aferente anului 2019 spre informarea actionarilor cu 30 de zile anterior datei de plata. Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor a aprobat de asemenea situatiile financiare individuale si consolidate aferente anului 2019, precum si raportul anual al administratorilor.”

Pe acest an, titlurile SNN inregistreaza o creștere de 5,05%, la 15,02 lei/unitate. Pe utima luna, creșterea cotatiei este de 27,6 lei/actiune.

Statul detine, prin Ministerul Economiei, 82,49% din Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica (SNN) a raportat un profit net de 540,9 milioane lei, in 2019, in urcare cu 31,7%, potrivit raportului preliminar transmis Bursei de Valori București.

Veniturile din vanzarea de energie electrica au fost de 2.365.563.574  lei, anul trecut,  mai mari cu 11,7% fata de 2018. Cantitatea de energie vânduta a fost de 10.622.086 MWh, similara cu 2018.

Actionarii Transgaz (TGN) au aprobat dividendul brut pe actiune in valoare de 15,47 lei/actiune, aferent anului financiar 2019, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB).

Astfel, AGA a decis repartizarea profitului net al exercitiului financiar 2019, dupa cum urmeaza: 1. repartizarea profitului net dupa cum urmeaza: – dividende cuvenite actionarilor 182.141.366,68 lei – profit destinat constituirii surselor proprii de finantare 166.117.649,32 lei, participarea salariatilor la profit conform prevederilor art.141 din Contractul Colectiv de Munca incheiat la nivelul SNTGN “TRANSGAZ” SA, in vigoare, in suma de 15.833.774 lei.

Totodata, AGA a decis sa nu ia act de Raportul Comitetului Consultativ de Nominalizare şi Remunerare cu privire la remuneratiile şi alte avantaje acordate administratorilor şi directorilor in cursul anului financiar 2019 și sa nu aprobe evaluarea indeplinirii indicatorilor cheie de performanta financiari și nefinanciari ce constituie anexa la contractele de mandat ale administratorilor neexecutivi.

De asemenea, actionarii Transgaz au aprobat aderarea SNTGN Transgaz SA, in calitate de Membru Asociat, la Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din România (ARIR) și mandatarea dnei Elisabeta Ghidiu – director Departament Strategie și Management Corporativ și a dnei Lacramioara Ciolpan – șef Serviciu Relatii cu Investitorii, in relatia cu aceasta.

 

Articole pe aceeasi tema

  • Bilant OMV Petrom la sase luni. Cand profitul scade cu 56%, investitiile se reduc cu 28%. Despre gazele de la Marea Neagra numai de bine: discutam cand se schimba legeaBilant OMV Petrom la sase luni. Cand profitul scade cu 56%, investitiile se reduc cu 28%. Despre gazele de la Marea Neagra numai de bine: discutam cand se schimba legea
  • Criza economica bate la usa si noi ne intrebam unde sunt investitiile promise in extinderea retelei de gaze?Criza economica bate la usa si noi ne intrebam unde sunt investitiile promise in extinderea retelei de gaze?
  • Dupa ploaie clop de paie: Curtea de Conturi a constatat ca ANRE nu a monitorizat corect investitiile Transgaz in reteaua de transport gazeDupa ploaie clop de paie: Curtea de Conturi a constatat ca ANRE nu a monitorizat corect investitiile Transgaz in reteaua de transport gaze
  • Misiune dificila pentru actionarii Transgaz: aprobarea Planului de Dezvoltare a SNT presupune investitii de peste 4 miliarde de euro in zece aniMisiune dificila pentru actionarii Transgaz: aprobarea Planului de Dezvoltare a SNT presupune investitii de peste 4 miliarde de euro in zece ani
Despre autor
  • google-share
Previous Story

E-Distributie Banat conecteaza la reteaua electrica spitalul militar de campanie din Timisoara

Next Story

HORNBACH: Automatizarile SMART home castiga tot mai mult teren – iluminatul inteligent si securitatea locuintei, cele mai cerute

Articole pe aceeasi tema

0

Premieră națională: Școală renovată la standard de consum de energie aproape zero, prin România Eficientă

Posted On 8 aprilie 2022
, By Redactia
0

O noua promisiune, noi iluzii: legea offshore ar putea ajunge saptamana viitoare in Parlament. S-a stabilit si imparteala, daca nu va fi prea tarziu

Posted On 5 aprilie 2022
, By Redactia

Transgaz propune acționarilor un dividend brut pe acțiune de 15,61 lei

Posted On 22 martie 2022
, By Redactia

Scrie un comentariu Anulează răspunsul

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RECENT

POPULAR

COMMENTS

România - Oportunități și riscuri pentru independența energetică

Posted On 17 mai 2022

Engie Romania si Saint-Gobain vor construi cel mai mare parc fotovoltaic din Romania

Posted On 17 mai 2022

Hidroelectrica aniverseaza 50 de ani de la punerea in functiune a Centralei de la Portile de fier I

Posted On 17 mai 2022

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

Posted On 7 ianuarie 2018

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

Posted On 12 iunie 2013

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

Posted On 23 aprilie 2012

Buna ziua! Respectivul articol de lege e...

Posted On 6 mai 2022

ce spune dl. Binig este corect, cu o...

Posted On 2 mai 2022

da si ?!....de ani si ani de zile...

Posted On 29 aprilie 2022

Publicitate





PUBLICITATE dreapta

‹ ›

Arhiva

Utile

Reciclarea uleiului alimentar uzat. Care sunt pașii de urmat

Cum functioneaza si care sunt beneficiile turbinelor eoliene casnice

Cum sa instalezi un sistem de biogaz in gospodarie

Cum sa citim factura de energie electrica?

E-Distributie lanseaza un serviciu digital pentru simplificarea racordarii la reteaua electrica

Video

Gala aniversara 10 ani de Energy Center - 10 iunie 2021

Dumitru Chisăliță, Asociația Energia Inteligentă: Racordarea gratuită la gaze se face fără studiu de impact. Care sunt riscurile

Alexandru Moldovan, Redactor sef Energy-Center: Datorez colegilor mei de presa multe din lucrurile pe care le stiu astazi

Gala Premiilor Energy-Center.ro, editia a III-a

Ce solutii avem pentru eliminarea efectelor OUG 114?

FORMULAR DE CONTACT

  1. Nume *
    * Te rugam sa iti scrii numele
  2. Email *
    * Te rugam sa scrii o adresa de email valida.
  3. Mesaj *
    * Te rugam sa scrii un mesaj

Categorii

  • Actualitate
  • Energie electrica
  • Evenimente
  • Exclusiv
  • Mediu, Tehnologie
  • Petrol, Gaze, Carbune
  • Resurse Media
  • Utile
  • Video

Cele mai citite articole

Scurta radiografie a sistemului energetic romanesc. La ce sa ne asteptam in 2018 ? (partea I)

17 Comments

Exclusiv: ce minte diabolica a masluit OUG de modificare a Legii 220/2008 privind promovarea energiei verzi?

13 Comments

Exclusiv: Hidroelectrica isi arata muschii in fata baietilor destepti?

12 Comments
© Energy-Center.ro. Acest site este proprietatea Spot Pro Media SRL. Construit și întreținut de Alex Mieluș cu ajutorul Wordpress.